Home ΛΑΡΝΑΚΑ Εάν λειτουργούσε η νέα δημοτική αγορά…
Εάν λειτουργούσε η νέα δημοτική αγορά…

Εάν λειτουργούσε η νέα δημοτική αγορά…

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

«Ζεσταίνεται» για τα καλά η κίνηση στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας εν’ όψει Χριστουγέννων, παρόλο που η εκτίμηση των καταστηματαρχών είναι πως εάν λειτουργούσε η νέα δημοτική αγορά της πόλης, η επισκεψιμότητα θα ήταν σαφώς μεγαλύτερη αυτές τις μέρες. Ωστόσο, η παρατεταμένη καθυστέρηση που έχει παρατηρηθεί στην παράδοση και λειτουργία του συγκεκριμένου έργου, έχει επηρεάσει, ως ένα βαθμό, την κίνηση στο εμπορικό κέντρο.

Ο πρόεδρος της ΠΟΒΕΚ Λάρνακας Κυριάκος Αμπίζας δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι μετά την καταβολή του 13ου μισθού, άρχισε να παρατηρείται μια ικανοποιητική αγοραστική κίνηση στους εμπορικούς δρόμους της Λάρνακας, κίνηση που αναμένεται να κορυφωθεί το Σάββατο, παραμονές των Χριστουγέννων. «Βοήθησαν οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν, βοήθησε και ο καλός καιρός.

 

 

Όλα συνέτειναν ώστε ο κόσμος να κατέβει στο εμπορικό κέντρο για να κάνει τα χριστουγεννιάτικά του ψώνια», σημείωσε ο κ.Αμπίζας, παρόλο που, όπως επισήμανε, η λειτουργία του Metropolis Mall εξακολουθεί να επηρεάζει, σε σημαντικό βαθμό, την κίνηση στο παζάρι της πόλης. Ο Πρόεδρος της ΠΟΒΕΚ Λάρνακας ανέφερε ότι εξαιτίας του Mallκάποια μεγάλα καταστήματα (φίρμες) στο εμπορικό κέντρο έκλεισαν και μεταφέρθηκαν εκεί, αλλά δειλά – δειλά κάποια άλλα καταστήματα άνοιξαν, ενώ μερικά υφιστάμενα προχώρησαν σε αναβαθμίσεις. «Είναι γεγονός, όμως, ότι και φέτος παρατηρείται επηρεασμός από το Mall και αυτό είναι αναπόφευκτο. Υπάρχει κόσμος που αρέσκεται σε τέτοιου είδους εμπορικά κέντρα», συμπλήρωσε.

Η Αγορά, το Ζουχουρί

Η μη λειτουργία της δημοτικής αγοράς και η καθυστέρηση στην παράδοσή της αποτελεί επιπρόσθετο πλήγμα για το εμπορικό κέντρο της Λάρνακας, αφού οι καταστηματάρχες περίμεναν πώς και πώς τη λειτουργία της ως αντιστάθμισμα στη λειτουργία του MetropolisMall. Ούτε, όμως, τα φετινά Χριστούγεννα θα λειτουργήσει η αγορά (εκτιμάται ότι θ’ ανοίξει τις πύλες της τους πρώτους μήνες του 2023). Την ίδια ώρα η παράδοση της αναβαθμισμένης πλατείας Ζουχουρί, επίσης στο εμπορικό κέντρο, έχει τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού. «Το οποιοδήποτε καινούργιο προσελκύει το ενδιαφέρον του κόσμου.

Το βλέπουμε και με το έργο του Ζουχουρί. Θεωρείται βέβαιο πως εάν λειτουργούσε σήμερα η δημοτική αγορά, η επισκεψιμότητα στο εμπορικό μας κέντρο θα ήταν μεγαλύτερη», ανέφερε ο κ.Αμπίζας. Όσον αφορά το πάγιο αίτημα των καταστηματαρχών για στέγαση των οδών Ερμού και Ζήνωνος Κιτιέως, αυτό αναμένεται να ενσωματωθεί στην Β΄ φάση των έργων ανάπλασης δρόμων και πεζοδρομίων του εμπορικού κέντρου. «Θα επιμείνουμε στην στέγαση των δρόμων, διότι είναι κάτι που ζητά ο κόσμος. Είναι ένα μέτρο που πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει σημαντικά στην αύξηση της κίνησης», κατέληξε.

Send this to a friend