Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Μια τεράστια απάτη σε βάρος τραπεζών της Κίνας, ύψους πέραν των 760 εκατομμυρίων ευρώ, φαίνεται να κρύβεται πίσω από τη σύλληψη 49χρονου, από την Κίνα, που έγινε το βράδυ της Κυριακής στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Ο ύποπτος παρουσιάστηκε στον αερολιμένα προκειμένου ν’ αναχωρήσει για την Αθήνα, αλλά κατά τον διαβατηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι εναντίον του εκκρεμεί εδώ και δυόμισι χρόνια διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Τα αδικήματα φέρεται να διαπράχθηκαν το 2004. Σύμφωνα πάντα με το διεθνές ένταλμα, ο συλληφθείς φέρεται να απέσπασε χρηματικό ποσό ύψους 5,6 δισεκατομμυρίων γουάν Κίνας, το οποίο είναι ισότιμο με το ποσό πέραν των 760 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι αρχές της Κίνας καταζητούν τον 49χρονο για την υπόθεση αυτή από τον Ιούλιο του 2020. Από τις εξετάσεις της κυπριακής Αστυνομίας προκύπτει ότι ο 49χρονος έφθασε στις ελεύθερες περιοχές μέσω των κατεχομένων πριν από μερικές ημέρες και δεν φαίνεται να είχε οποιεσδήποτε επαγγελματικές δραστηριότητες στο νησί.

Χθες οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσής του στην Κίνα.

 

Άσκηση διαχείρισης τρομοκρατικού κτυπήματος με την ονομασία Ζήνων 2022, θα διενεργηθεί σήμερα μεταξύ των ωρών 09.30 το πρωί μέχρι και τις 11.30 το πρωί στο METROPOLIS MALL στην Λάρνακα.

Στην άσκηση θα συμμετέχουν δυνάμεις της  Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων και της Υπηρεσίας Ασφάλειας του Εμπορικού Κέντρου.

Στόχος της άσκησης είναι να διαπιστωθεί ο βαθμός ετοιμότητας, ανταπόκρισης, αλλά και ο συντονισμός των αρμοδίων υπηρεσιών σε θέματα τρομοκρατίας. Από την επίθεση θα προκύψουν νεκροί, τραυματίες, και εμπρησμός οχήματος, ενώ η κινητοποίηση των Αστυνομικών Aρχών, της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα είναι άμεση και εμφανής στους δρόμους της Λάρνακας και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

 

Κορυφώνονται σήμερα στη Λάρνακα οι εκδηλώσεις με τίτλο «Μνήμες Κατεχόμενης Γης» για την καταδίκη της Ανακήρυξης του Ψευδοκράτους.

Συγκεκριμένα στις 7.00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Δημοτικό θέατρο «Γεώργιος Λυκούργος» με καλλιτεχνικό πρόγραμμα σε επιμέλεια του συνθέτη Σάββα Σάββα.

Η όλη εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

 

Send this to a friend