Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Στις 10 ανοίγει το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου
Στις 10 ανοίγει το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου

Στις 10 ανοίγει το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου

 

 

Σε εκκλησιαστικό πένθος βρίσκεται από χθες η Εκκλησία της Κύπρου, μετά από την κοίμηση του Προκαθημένου της, Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’ στις 6:40 το πρωί της 7ης Νοεμβρίου 2022.

Χρέη Τοποτηρητή, μέχρι την εκλογή του διαδόχου του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, εκτελεί ο Μητροπολίτης Πάφου, Γεώργιος, ο οποίος συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, για να ληφθούν αποφάσεις σε σχέση με την κηδεία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, αλλά και για να αποφασιστούν οι τιμές που θα του αποδοθούν.

Η Ιερά Σύνοδος συνεδρίασε χθες στις 12:00 το μεσημέρι και αποφάσισε, μεταξύ άλλων, ότι η κηδεία του Χρυσοστόμου Β’ θα τελεστεί το Σάββατο, 12 Νοεμβρίου, στις 12:00, από τον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα.

 

Την ίδια ώρα, κήρυξη δημοσίου πένθους αποφάσισε κατά την έκτακτη σύσκεψή του το Υπουργικό Συμβούλιο. Κατά τη διάρκεια του πένθους, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι και την κηδεία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, οι σημαίες σε όλα τα σχολεία και τα κτήρια των κρατικών υπηρεσιών θα κυματίζουν μεσίστιες.

Σήμερα στις 10:00 το πρωί αναμένεται να ανοίξει βιβλίο συλλυπητηρίων στο γραφείο του Μακαριωτάτου, το οποίο θα παραμείνει στη διάθεση του κοινού μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, 11 Νοεμβρίου 2022.

 

Send this to a friend