Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του έργου «Δημιουργία Χώρου Εκδηλώσεων – Αναψυχής στον Κυβερνητικό Οικισμό Τσιακκιλερού» στη Λάρνακα (Φώτο)
Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του έργου «Δημιουργία Χώρου Εκδηλώσεων – Αναψυχής στον Κυβερνητικό Οικισμό Τσιακκιλερού» στη Λάρνακα  (Φώτο)

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του έργου «Δημιουργία Χώρου Εκδηλώσεων – Αναψυχής στον Κυβερνητικό Οικισμό Τσιακκιλερού» στη Λάρνακα (Φώτο)

Ο Δήμος Λάρνακας προχωρεί προς στην υλοποίηση ενός ακόμη έργου βάζοντας έτσι τον πυλώνα της ανάπτυξης ως μια από τις βασικότερες παραμέτρους για βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Τη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2022, στο προαύλιο του Παιδοκομικού Σταθμού «Ουράνιο Τόξο» ΣΚΕ Τσακκιλερού, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του έργου «Δημιουργία Χώρου Εκδηλώσεων – Αναψυχής στον Κυβερνητικό Οικισμό Τσιακκιλερού».

Η μελέτη παρουσιάστηκε από την το γραφείο μελετών A. F. Modinos & S. A. Vrahimis Architects & Engineers στην παρουσία κατοίκων των Κυβερνητικών Οικισμών Τσακκιλερού και Κόκκινες.

 

 

 

Η δημιουργία χώρου εκδηλώσεων/αναψυχής στον Κυβερνητικό Οικισμό Τσιακκιλερό

αποσκοπεί στη:

  • Δημιουργία παιδότοπου και ζώνης ενεργούς ψυχαγωγίας και αθλοπαιδιών
  • Κατασκευή ανοικτού αμφιθεάτρου με καθίσματα χωρητικότητας περίπου 150 ατόμων.
  • Κατασκευή αναψυκτήριου και χώρων υγιεινής
  • Εγκατάσταση φωτισμού με νέας τεχνολογίας αντιβανδαλιστικού τύπου φωτιστικών
  • Τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού
  • Φύτευση για ενίσχυση του πρασίνου
  • Υπογειοποίηση των Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας (συστήματα, ύδρευσης και άρδευσης, αποχέτευσης και ηλεκτροδότησης).

 

Η εκτίμηση του κόστους του έργου ανέρχεται στις €890.000 + ΦΠΑ.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας κατά τη παρουσίαση δήλωσε ότι: «…σήμερα, παρουσιάζουμε ακόμα ένα έργο της πόλη μας και με αυτό το έργο, προστίθεται ένα ακόμα λιθαράκι στις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει το Δημοτικό Συμβούλιο για την υλοποίηση των στόχων του και του οράματος μας σαν πόλη.

Το όραμα για την ασφαλή και ευκολότερη διαβίωση  του κάθε κύπριου πολίτη και ξένου επισκέπτη σε ένα μοντέρνο και σύγχρονο περιβάλλον που την ίδια ώρα να σέβεται  το φυσικό περιβάλλον.

Το έργο αυτό αναμένεται να αλλάξει τις περιοχές του Τσακκιλερου και Κοκκίνων και θα προσελκύσει τους νέους αλλά και δημότες κάθε ηλικίας προς ένα ποιοτικότερο τρόπο ζωής…»

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα προβλήματα που αφορούν τους δυο Οικισμούς τα οποία και καταγράφηκαν για ανάλογο χειρισμό.

Στην παρούσα φάση ο Δήμος Λάρνακας βρίσκεται σε εξέλιξη ο Διαγωνισμός για το κατασκευαστικό μέρος του έργου,  ο οποίος λήγει στις 14 Οκτώβριου 2022 στις 12.00 μ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν τα έγγραφα του Διαγωνισμού, χωρίς καμία χρέωση, μέσω του Ηλεκτρονικού Συστήματος Σύναψης Δημοσίων Συμβάσεων www.eprocurement.gov.cy

Το έργο αυτό δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα στα πλαίσια του προγράμματος «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027», την Κυπριακή Δημοκρατία και το Δήμο Λάρνακας.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις σε σχέση με την πιο πάνω ανακοίνωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Προσφορών του Δήμου στο τηλ. 24816574.

 

Send this to a friend