Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ο ιμάμης του Τεκκέ Χαλά Σουλτάν της Λάρνακας, δήλωσε στην διαδικτυακή Κίπρις ποστασί, ότι συνεχίζονται οι συκοφαντίες και οι απειλές εναντίον του και επιβεβαίωσε είδηση ότι η «προεδρία θρησκευτικών υποθέσεων» του κατοχικού καθεστώτος τον έπαυσε από τη θέση του ιμάμη του Τεκκέ Χαλά Σουλτάν και αντιπροσώπου στις ελεγχόμενες από τη Δημοκρατία περιοχές της Κύπρου.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι απώτερος στόχος της απόφασης είναι να καταστεί ανενεργός ο Τεκκές και στη συνέχεια να φέρουν μέλη της κοινότητας Ισμαήλ Αγά με διαβατήρια της ΕΕ, όπως στη Γερμανία, τη Δυτική Θράκη και άλλα παραδείγματα, με φουσκωμένους μισθούς που θα πληρώνονται από την τουρκική Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet).

Αυτό, συνέχισε, γίνεται «για να εξασφαλίσουν κάποιοι την εύνοια του τουρκικού κράτους και να αποκομίσουν κύρος και θέσεις».

 

 

 

Υπογράφεται την Πέμπτη στην Κύπρο μεταξύ του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα και του Περιφερειακού Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, η κοινή δήλωση – πρόθεση, για την έναρξη της λειτουργίας Περιφερειακού Γραφείου του Οργανισμού στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον Σύμβουλο Επικοινωνία του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνο Αθανασίου η κοινή δήλωση πρόθεσης υπογράφεται μετά από την έγκριση απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ όπως σημείωσε μετά την υπογραφή θα αρχίσουν εντατικές διεργασίες για την υλοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης.

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Αθανασίου με την υπογραφή, Κύπρος και ΠΟΥ δεσμεύονται για την έναρξη της λειτουργίας του Γραφείου του Οργανισμού στη Λάρνακα. Το γραφείο θα δραστηριοποιείται στην ενίσχυση της δημόσιας υγείας και αναβάθμιση της ετοιμότητας για αντιμετώπιση αναδυόμενων και επιρρεπών σε επιδημία μολυσματικών νοσημάτων.

Το εν λόγω γραφείο θα απαρτίζεται από Κύπριους εμπειρογνώμονες, αλλά και από δύο εμπειρογνώμονες του Οργανισμού. Στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι το εν λόγω Γραφείο να λειτουργήσει πριν το τέλος του έτους, στη Λάρνακα.

 

 

Send this to a friend