Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ LIFESTYLE Μουσακάς με φακές και μελιτζάνες
Μουσακάς με φακές και μελιτζάνες

Μουσακάς με φακές και μελιτζάνες

[ad_1]

Μια όμορφη συνταγή:

Συστατικά

  • 3 κ.σ. λάδι
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο
  • 4 στικ σέλερυ, κομμένα
  • 1 σκ. σκόρδο λιωμένη
  • 1 κονσέρβα ντομάτες κομμένες (400 γρ.)
  • 250 γρ. φακές μεγάλες
  • 2 κ.σ. σόγια σως
  • 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • 900 ml νερό
  • 500 γρ. μελιτζάνες , σε οριζόντιες φέτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

Για επικάλυψη

  • 500 ml γάλα σόγιας
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ζωμός λαχανικών
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • κόλιανδρο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Photo credit: G. Drakopoulos – Food Styling: T. Webb

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 κ.σ. λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σέλερυ, το σκόρδο, τις ντομάτες με το χυμό τους, τις φακές, τη σόγια σως, την παρμεζάνα, ¼ κ.γ. πιπέρι, την καπνιστή πάπρικα και το νερό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 50 λεπτά.
  • Σε ένα τηγάνι (γκριλιέρα) ρίχνουμε 2 κ.σ. λάδι και βάζουμε τις φέτες μελιτζάνας μας και ψήνουμε από τις 2 πλευρές μέχρι να χρυσίσουν. Εναλλακτικά μπορούμε να τις μαγειρέψουμε σε προθερμασμένο γκριλ σε μέτρια φωτιά.
  • Σε ένα μικρό ταψί ή σε ατομικά τσέρκια, βάζουμε στον πάτο του λίγο από το μείγμα με τις φακές , και από πάνω ένα στρώμα με μελιτζάνες. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και τελειώνουμε με το πάνω στρώμα να είναι μελιτζάνες.
  • Για την επικάλυψη σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά με το αλεύρι, ρίχνουμε τον κύβο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καβουρδιστεί λίγο το αλεύρι.
  • Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα σόγιας και ανακατεύουμε με σύρμα ώστε να μην κάνει γρομπαλάκια.
  • Όταν αρχίσει να δένει προσέχουμε ακόμα περισσότερο μην αρπάξει από κάτω και μαυρίσει.
  • Εκτός φωτιάς προσθέτουμε πιπέρι, μοσχοκάρυδο και κόλιανδρο ανάλογα με τα γούστα μας.
  • Ρίχνουμε το μείγμα από πάνω από τις μελιτζάνες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά μέχρι να χρυσίσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

[ad_2]

Source link

Send this to a friend