Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Τρεις θανατηφόρες οδικές συγκρούσεις σε Αμμόχωστο-Πάφο
Τρεις θανατηφόρες οδικές συγκρούσεις σε Αμμόχωστο-Πάφο

Τρεις θανατηφόρες οδικές συγκρούσεις σε Αμμόχωστο-Πάφο

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Βαρύς ήταν ο φόρος αίματος στην άσφαλτο κατά το εορταστικό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, αφού τρεις συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους σε ισάριθμα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν, δύο στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και το άλλο στην επαρχία Πάφου.

Συγκεκριμένα, σε οδική σύγκρουση που σημειώθηκε ξημερώματα Κυριακής (12/6) έχασε τη ζωή του ο 68χρονος Ισραηλινός τουρίστας Tzvi Poghal.

 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ενώ ο 68χρονος οδηγούσε ηλεκτρικό σκούτερ με κατεύθυνση από την Αγία Νάπα προς την Αγία Θέκλα, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε 26χρονος Ελληνοκύπριος, από την επαρχία Λευκωσίας.

Από την σύγκρουση, ο Ισραηλινός τουρίστας εκτινάχθηκε και κτύπησε στην άσφαλτο. Κλήθηκε ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου ο επί καθήκοντι ιατρός πιστοποίησε το θάνατό του.

Στον 26χρονο οδηγό του αυτοκινήτου διενεργήθηκε προκαταρκτικός έλεγχος νάρκοτεστ με θετική ένδειξη στις αμφεταμίνες. Με τη λήψη του αποτελέσματος από το γενικό χημείο του κράτους, εφόσον επικυρωθεί ότι ήταν θετικός σε εξαρτησιογόνες ουσίες, τότε θα του ασκηθεί ποινική δίωξη.

Είναι το πρώτο θανατηφόρο δυστύχημα που συμβαίνει στην επαρχία Αμμοχώστου, στο οποίο εμπλέκεται ηλεκτρικό σκούτερ. Μία μέρα προηγουμένως έχασε τη ζωή του ο  Αντρέας Χ΄ Φιλίππου, 52 ετών, από την Σωτήρα.

Γύρω στις 8 το πρωί του Σαββάτου (11/6) ο άτυχος 52χρονος εισήλθε με το μοτοποδήλατό του από πάροδο στον κύριο δρόμο της Βιοτεχνικής Περιοχής Σωτήρας και κάτω από συνθήκες που διερευνώνται παρασύρθηκε από σαλούν αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε 46χρονος, από την επαρχία Αμμοχώστου, ο οποίος κατευθυνόταν προς τον δρόμο Σωτήρας – Λιοπετρίου, ερχόμενος απο την δεξιά πλευρά σύμφωνα με την πορεία του μοτοποδηλάτου.

Ο Χ΄Φιλίππου διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Στον 46χρονο οδηγό του οχήματος διενεργήθηκε έλεγχος αλκοτέστ με μηδενική ένδειξη. Μέχρι σήμερα έχουν συμβεί τέσσερα θανατηφόρα δυστυχήματα το 2022 στην ελεύθερη Αμμόχωστο με ισάριθμα θύματα.

Εξάλλου, σε θανατηφόρα οδική σύγκρουση που συνέβη αργά το βράδυ της Κυριακής (12/6) στην Μεσόγη της Πάφου έχασε τη ζωή του 59χρονος, από την Γεωργία.

Αυτοκίνητο που ταξίδευε στην οδό Πανίκου Χατζηπαναγή, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, παρέσυρε και τραυμάτισε τον 59χρονο πεζό, ο οποίος εκείνη την ώρα διασταύρωνε τον δρόμο.

Ο οδηγός εγκατέλειψε την σκηνή προς άγνωστη κατεύθυνση, αλλά συνελήφθη αργότερα.

Ο πεζός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρός.

 

Send this to a friend