Home ΛΑΡΝΑΚΑ Υπογράφηκε συμβόλαιο για την υλοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Λάρνακας
Υπογράφηκε συμβόλαιο για την υλοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Λάρνακας

Υπογράφηκε συμβόλαιο για την υλοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Λάρνακας

Υπογράφηκε τη Δευτέρα στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων συμβόλαιο για την παροχή υπηρεσιών για εκπόνηση λεπτομερούς κυκλοφοριακής μελέτης για την υλοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Λάρνακας.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών αναφέρεται ότι «το συμβόλαιο υπογράφηκε την Δευτέρα 4 Απριλίου, στο Τμήμα Δημοσίων Έργων, με στόχο την Παροχή Υπηρεσιών για την εκπόνηση λεπτομερούς κυκλοφοριακής μελέτης για την υλοποίηση του ΣΒΑΚ της ευρύτερη αστική περιοχή της Επαρχίας Λάρνακας (Consultancy Services for the Detailed Traffic Analysis of the SUMP Priority Corridors for The Greater Urban Area of the City of Larnaca).

Το Συμβόλαιο υπέγραψαν, εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Έργων Αντώνης Κουτσούλλης και ο Αλέξανδρος Τσιατίνης, εκ μέρους της Κοινοπραξίας “Mobilityinchain S.r.l., REDAS Engineering S.r.l and TeMa Territorio Mobilita Ambiente S.r.l”.

Προστίθεται ότι «η μελέτη αποτελεί συνέχεια του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Λάρνακας και έχει στόχο να αναλύσει σε βάθος και με λεπτομέρεια την προώθηση των μέτρων, τα οποία προτάθηκαν στο πλαίσιο του συγκεκριμένου Σχεδίου».

Ουσιαστικά «η μελέτη θα αξιολογήσει την εφαρμογή μέτρων προτεραιότητας για λεωφορεία (λεωφορειολωρίδες, προτεραιότητα λεωφορείων σε φωτοελεγχόμενες συμβολές), την εισαγωγή ποδηλατοδρόμων και ποδηλατολωρίδων στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο, όπως αυτά προέκυψαν από το ΣΒΑΚ Λάρνακας, τις βελτιώσεις σε σταθμούς λεωφορείων και εισαγωγή σταθμών park-and-ride και βελτιωτικά μέτρα για ενίσχυση της ασφάλειας κυκλοφορίας σε συγκεκριμένες συμβολές».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η εκπόνηση της Μελέτης θα έχει δαπάνη ύψους 131 χιλιάδων ευρώ περιλαμβανομένου του ΦΠΑ και διάρκεια ολοκλήρωσης έξι μηνών. Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ποσοστό 85%, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη» και κατά 15% από εθνικούς πόρους».

Send this to a friend