Συνταγή για νηστίσιμα μπισκότα κανέλας -Πολύ εύκολα, χωρίς μίξερ
Φτιάξε μόνη σου υπέροχα κουλουράκια κανέλας νηστίσιμα.
Τα κουλουράκια είναι πολύ εύκολα και δεν χρειάζεσαι μίξερ. Μοσχοβολάνε κανέλα, γαρύφαλλο και πορτοκάλι.
Αυτά τα κουλουράκια κανέλας, μπορεί να είναι νηστίσιμα, αλλά είναι σίγουρο πως αν τα φτιάξεις μια φορά, δεν θα σταματήσεις να τα φτιάχνεις.
Ταιριάζουν υπέροχα με τον καφέ σου, για πρωινό, για σνακ απογευματινό ή και για να κατευνάσεις την ανάγκη σου για κάτι γλυκό τις δύσκολες ώρες εντός της ημέρας.
Διατηρούνται για καιρό και μπορείς να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά σου.
Ας δούμε την συνταγή:
ΥΛΙΚΑ: για 40-50 κουλουράκια
- 800 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 230 γρ. ζάχαρη
- 210 γρ. σπορέλαιο
- 250 γρ. χυμό πορτοκάλι
- το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 1 κοφτό κ.γ σόδα
- 2 κ.γ. baking powder
- 2 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ γαρύφαλλο
- 1/2 σφηνάκι amaretto (προαιρετικό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ βάζουμε 800 γρ. αλεύρι και 2 κ.γ. baking powder. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε 210 γρ. σπορέλαιο, 230 γρ. ζάχαρη και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Κατόπιν, βάζουμε 1 κοφτό κ.γ. σόδα σε 250 γρ. χυμό πορτοκαλιού και μόλις αφρίσει το ρίχνουμε στο μπολ με το λάδι. Ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη.
Προσθέτουμε 2 κ.γ. κανέλα, 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο, το ξύσμα από ένα πορτοκάλι και το amaretto αν το έχουμε επιλέξει. Προσθέτουμε 2 κ.γ. κανέλα, 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο, το ξύσμα από ένα πορτοκάλι και το amaretto αν το έχουμε επιλέξει. Τέλος, βάζουμε το αλεύρι με το baking powder. Ζυμώνουμε με το χέρι ίσα ίσα μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Όχι παραπάνω!
Μ’ ένα πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη και μ’ ένα κουπ πατ κάνουμε τα σχέδια που θέλουμε. Μπορούμε να τα κάνουμε και με τα χέρια, κάνοντας το κλασσικό σχήμα. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, αέρα, για 10-15 λεπτά. Αν θέλουμε μπορούμε να τα βουτήξουμε σε κουβερτούρα αφού κρυώσουν ή να τα πασπαλίσουμε με ζάχαρη πριν τα ψήσουμε.
Δείτε το βίντεο: