Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ Συγκλονιστική μαρτυρία: Καρκινοπαθείς πεθαίνουν μόνοι – «Έσιει 1 ώρα που πονώ»
Συγκλονιστική μαρτυρία: Καρκινοπαθείς πεθαίνουν μόνοι – «Έσιει 1 ώρα που πονώ»

Συγκλονιστική μαρτυρία: Καρκινοπαθείς πεθαίνουν μόνοι – «Έσιει 1 ώρα που πονώ»

 

 

Μια συγκλονιστική μαρτυρία φέρνει στο φως η Σημερινή Online.

Η «Σ» δημοσιεύει καταγγελίες συγγενών προσφάτως αποβιώσαντος καρκινοπαθούς, οι οποίες κοινοποιήθηκαν στον ΟΚΥπΥ στις 17 Μαρτίου 2022 και αφορούν σε δύο επίπεδα: στην υποχρεωτική απομόνωσή του (λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό) και στη συμπεριφορά της Διεύθυνσης και ορισμένων μελών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο εν λόγω ασθενής διαγνώστηκε με μεταστατικό καρκίνο και εξ αρχής η κρισιμότητα της κατάστασής του είχε καταστεί σαφής στην οικογένειά του, η οποία ενημερώθηκε ότι οι πιθανότητες μακρόχρονης επιβίωσης ήταν ελάχιστες.

 

Μετά τη διάγνωσή του ακολούθησε μια ψυχοφθόρα πορεία, τόσο για τον ίδιο όσο και για τους οικείους του. Για βδομάδες νοσηλευόταν ουσιαστικά μόνος, χωρίς να επιτρέπονται οι επισκέψεις των συγγενών του λόγω του υγειονομικού πρωτοκόλλου που εφαρμοζόταν στο Γενικό Νοσοκομείο.

Η απελπισία του ασθενούς είναι έκδηλη. Στο ηχητικό αρχείο διακρίνεται να λέει: «Εν ήρτασιν. Ούλλα με καθυστέρηση. […] Έσιει μιαν ώρα που πονώ συνέχεια. […] Έσιει ώρα πολλήν τζιαι εν ήρταν. […] Νερό, ένα νερό ρε, ένα νερό. Νερό… Πε τους να μου φέρουν νερό…».

Διαβάστε περισσότερα στη Σημερινή Online.

Send this to a friend