Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Δέματα μαριχουάνας στο Ταχυδρομείο Λάρνακας
Δέματα μαριχουάνας στο Ταχυδρομείο Λάρνακας

Δέματα μαριχουάνας στο Ταχυδρομείο Λάρνακας

 

 

ΓΡΑΦΕΙ O ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Κοντραμπάντο ναρκωτικών πιστεύεται ότι σχεδίαζαν οι δύο νεαροί από τη Λάρνακα, ηλικίας 23 και 26 χρόνων, οι οποίοι συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση σχετικά με υπόθεση κατοχής περίπου τριών κιλώνμαριχουάνας με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα. Πρόκειται για άτομα, για τα οποία η ΥΚΑΝ είχε συγκεκριμένες πληροφορίες το τελευταίο διάστημα ότι εμπλέκονταν σε παράνομες δραστηριότητες.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν  έφθασαν στο Ταχυδρομείο Λάρνακας τρία δέματα που, όπως διαπιστώθηκε, περιείχαν συνολικά περίπου ένα κιλό κάνναβης. Τα δύο δέματα ήταν στο όνομα του 26χρονου και το άλλο στο όνομα του 23χρονου.

 

Όταν ο 23χρονος μετέβη την Τετάρτη (15/3) στο ταχυδρομείο και παρέλαβε το ύποπτο δέμα που ήταν στο όνομά του, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω. Ακολούθησε και η σύλληψη του 26χρονου, ο οποίος είχε μεταβεί την προηγούμενη μέρα για να παραλάβει τα δύο δέματα που ήταν στο όνομά του, αλλά λόγω κάποιου τεχνικού προβλήματος δεν έγινε κατορθωτή τότε η παραλαβή τους.

Και τα τρία δέματα με τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν ως τεκμήρια. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 26χρονου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ακόμα δύο νάιλον συσκευασίες που περιείχαν δύο κιλά μαριχουάνας καθώς και μία ζυγαριά ακριβείας. Έρευνα έγινε και στην οικία του 23χρονου, όπου  εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, ένας μεταλλικός σπαστήρας που περιείχε κάνναβη και ένα δοχείο που επίσης περιείχε μικροποσότητα κάνναβης.

Η ΥΚΑΝ πιστεύει ότι οι κατασχεθείσες ναρκωτικές ουσίες προορίζονταν για πώληση στην εγχώρια αγορά. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και προφυλακίστηκαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Καταδίκη για 16 κιλά                                                                                                        

Στο μεταξύ, το Κακουργιοδικείο Λάρνακας καταδίκασε σήμερα σε 11 χρόνια φυλάκιση μία 41χρονη, από την Ελλάδα, η οποία επιχείρησε να εισαγάγει μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών στην Κύπρο. Για την ίδια υπόθεση, 58χρονος, επίσης από την Ελλάδα, καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση.

Η διαφοροποίηση της ποινής έγκειται στο γεγονός ότι η 41χρονη ήταν ο αποστολέας και ο παραλήπτης των ναρκωτικών από την Θεσσαλονίκη, ενώ ο 58χρονος ήταν μόνο ο παραλήπτης ενός εκ των κιβωτίων. Τον περασμένο Νοέμβριο οι κατηγορούμενοι μετέβησαν στο τμήμα φορτίων εταιρείας αερομεταφορών, στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας, και παρέλαβαν από ένα χάρτινο κιβώτιο.

Ανακόπηκαν από μέλη της ΥΚΑΝ και διαπιστώθηκε ότι τα δύο κιβώτια περιείχαν συνολική ποσότητα μαριχουάνας περίπου 16 κιλών. Τα κιβώτια έφεραν ως παραλήπτες τους δύο κατηγορούμενους και τα ναρκωτικά ήταν σε αεροστεγή νάιλον διαφανείς συσκευασίες.

 

 

Send this to a friend