Home ΛΑΡΝΑΚΑ Χαραμάδα ελπίδας από χώρες της κεντρικής Ευρώπης για τον τουρισμό σε Λάρνακα και Αμμόχωστο
Χαραμάδα ελπίδας από χώρες της κεντρικής Ευρώπης για τον τουρισμό σε Λάρνακα και Αμμόχωστο

Χαραμάδα ελπίδας από χώρες της κεντρικής Ευρώπης για τον τουρισμό σε Λάρνακα και Αμμόχωστο

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μία αισιόδοξη νότα στέλνει ο επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου Βίκτορ Μαντοβάνη σε σχέση με την τουριστική κίνηση που αναμένεται να παρατηρηθεί τη φετινή χρονιά στην Κύπρο, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που υπάρχουν για προσέλκυση επισκεπτών από τη Ρωσία και την Ουκρανία εξαιτίας του πολέμου.

Αναφορικά με τις δύο υπό αναφορά αγορές, ο κ. Μαντοβάνη επανέλαβε αυτό που λίγο – πολύ λένε όλοι οι τουριστικοί φορείς του τόπου, ότι δηλαδή φέτος θα πρέπει να ξεχάσουμε τους Ρωσσόφωνους επισκέπτες και τους τουρίστες από την Ουκρανία και την Λευκορωσία.

 

Όπως είπε, η μείωση που θα παρατηρηθεί από αυτές τις τρεις συγκεκριμένες χώρες θα είναι σε τεράστιο βαθμό. «Η Λάρνακα και κατ’ επέκταση και άλλες επαρχίες θα επηρεαστούν σε μικρότερο βαθμό απ’ ότι η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, διότι τα προηγούμενα χρόνια εξασφάλιζαν μικρότερο ποσοστό περιηγητών απ’ αυτές τις χώρες σε σύγκριση με το ποσοστό που εξασφάλιζαν η Αγ. Νάπα και ο Πρωταράς.

Ειδικά η Λάρνακα, το προϊόν της είναι διαφορετικό απ’ ότι το προϊόν της Αμμοχώστου και ως εκ τούτου ο τουρισμός που προσελκύει από τη Ρωσία και από άλλες αγορές είναι διαφορετικός από τον τουρισμό της ελεύθερης Αμμοχώστου.

Η Λάρνακα δεν διαθέτει τα πολλά μεγάλα ξενοδοχεία όπως η Αμμόχωστος και δεν συνεργάζεται σε τόσο μεγάλο βαθμό με τουριστικούς πράκτορες.

Γι’ αυτό προσελκύει περισσότερο μεμονωμένους τουρίστες», δήλωσε στην εφημερίδα μας. Είναι, επίσης, ενδεικτικό ότι στην ευρύτερη περιοχή της Λάρνακας δεν υπάρχει κάποια ξενοδοχειακή μονάδα που να δουλεύει αποκλειστικά με τη ρωσική αγορά, όπως συμβαίνει με αρκετές μονάδες στην επαρχία Αμμοχώστου.

Ευχάριστα μηνύματα

——————————-

Παρά τις αρνητικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην τουριστική βιομηχανία της Κύπρου εξαιτίας της πολεμικής σύρραξης Ρωσίας – Ουκρανίας, ο Βίκτορ Μαντοβάνη δήλωσε ότι εν’ όψει του φετινού καλοκαιριού φθάνουν αισιόδοξα μηνύματα όσον αφορά τις κρατήσεις που προέρχονται από χώρες κυρίως της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης.

«Μέχρι στιγμής, οι κρατήσεις που έχουμε στο γραφείο μας από διάφορες αγορές είναι καλύτερες σε σχέση με τις κρατήσεις του 2019, τέτοια εποχή, που ήταν η καλύτερη τουριστική χρονιά της Κύπρου», είπε χαρακτηριστικά ο επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου.

Ο Β. Μαντοβάνης ανέφερε, ακόμα, ότι οι αγορές που θα κινηθούν φέτος περισσότερο είναι αυτές της Γερμανίας, Γαλλίας, Ολλανδίας, Ιταλίας, Τσεχίας και Ουγγαρίας, ενώ ικανοποιητική προβλέπεται ότι θα είναι και η κίνηση από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Πολωνία.

«Οι επαρχίες Λεμεσού και Λάρνακας εξασφαλίζουν περισσότερους μεμονωμένους τουρίστες από διάφορες αγορές, σε αντίθεση με τις επαρχίες Αμμοχώστου και Πάφου που συνεργάζονται περισσότερο με οργανωτές ταξιδίων», συμπλήρωσε ο κ.Μαντοβάνη.

Send this to a friend