Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Παναγιώτης Μαλλής: Να μετατραπεί σε Βιβλιοθήκη και Μέλαθρο Ευγηρίας η οικία του στη Λύση
Παναγιώτης Μαλλής: Να μετατραπεί σε Βιβλιοθήκη και Μέλαθρο Ευγηρίας η οικία του στη Λύση

Παναγιώτης Μαλλής: Να μετατραπεί σε Βιβλιοθήκη και Μέλαθρο Ευγηρίας η οικία του στη Λύση

 

 

Στον Δήμο μεταβίβασε την οικία του στην κατεχόμενη Λύση ο Παναγιώτης Μαλλής, ο οποίος ζήτησε όπως με την επιστροφή στην κατεχόμενη γη, να στεγαστεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη και να ανεγερθεί Μέλαθρο Ευγηρίας για τους ηλικιωμένους και άπορους Λυσιώτες.

Σε ανάρτηση του στα ΜΚΔ ο Δήμος Λύσης αναφέρει ότι «επίσκεψη στον Παναγιώτη Μαλλή πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο 5 Μαρτίου, ο Δήμαρχος Λύσης Ανδρέας Καουρής συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο Χαράλαμπο Ρουσή, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της δωρεάς μεταβίβασης της οικίας του στη κατεχόμενη Λύση στο Δήμο».

Ο κ. Καουρής «εξέφρασε προς τον κ. Μαλή, τις ευγνώμονες ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και όλων των δημοτών της κατεχόμενης Λύσης για τη ευγενική αλλά και γενναία χειρονομία του. Η συγκεκριμένη δωρεά αποτελεί μεγάλη σημασία για την Λύση, αφού ενισχύει τις προσπάθειες του Δήμου με διάφορους τρόπους να κρατεί άσβεστη τη φλόγα της επιστροφής».

 

Ο Δήμαρχος «αναφέρθηκε στο έργο του Ιδρύματος Παναγιώτη και Έλλης Μαλλή «Η Παναγία της Λύσης» και στις μεγάλες προσφορές του στον κόσμο της Λύσης και της κοινωνίας ευρύτερα. Ταυτόχρονα ευχαρίστησε τον Χαράλαμπο Ρουσή που για 4 σχεδόν χρόνια, λειτουργούσε ως καταλυτικός πόλος εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Λύσης για την υλοποίηση της δωρεάς του Παναγιώτη Μαλλή».

Ο κ. Μαλλής «αναφέρθηκε στην απόφαση του να παραχωρήσει δωρεά το σπίτι του στο Δήμο, σημειώνοντας πως οι άνθρωποι κάποια στιγμή φεύγουν, αλλά ο Δήμος και η Λύση δεν πεθαίνουν ποτέ. Ο Δήμος έχει τη δυνατότητα όταν με το καλό επιστρέψουμε στη Λύση, να αξιοποιήσει την οικία, που είναι κτισμένη σε οικόπεδο με εμβαδόν 2050 τετραγωνικών μέτρων, στεγάζοντας τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και με την επιθυμία / εντολή στον υπόλοιπο χώρο να ανεγερθεί Μέλαθρο Ευγηρίας για τους ηλικιωμένους και κυρίως του άπορους Λυσιώτες».

Πρόσθεσε ακόμα πως «ήταν καθήκον, χρέος και υποχρέωση μου να προσφέρω στη γενέτειρα μου το καλύτερο αγαθό που είχα, το σπίτι μου στη Λύση για την Κοινότητα και τους συγχωριανούς μου».

Σημειώνεται ότι «στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Σοφοκλής Φ. Σοφοκλέους ο οποίος μαζί με την Ειρηνούλα Σοφοκλέους βοήθησαν στην υλοποίηση της δωρεάς με τις πολύτιμες παρεμβάσεις τους. Παρούσα ήταν επίσης η νέα Πρόεδρος του Ιδρύματος Παναγιώτη και Έλλης Μαλλή `Η Παναγία της Λύσης` Αγγέλα Λαπέρτα».

Ο Δήμαρχος επέδωσε στον κ. Μαλλή ως συμβολικό δώρο το βιβλίο του Χαράλαμπου Κκάρα «Λύση … όπως σε έζησα» σε έκδοση του Δήμου Λύσης.

Στην ανάρτηση του ο Δήμος Λύσης «εκφράζει θερμές ευχαριστίες στην Ρούλα Μαλλή που σήκωσε όλο το βάρος της διαχείρισης της αείμνηστης Έλλης Μαλλή, στο όνομα της οποίας ήταν εγγεγραμμένο το μισό μερίδιο της οικίας».

Send this to a friend