Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πρόταση στην ΑΛΚ για ανάδειξη του Φάρου Περβολιών (φώτο)
Πρόταση στην ΑΛΚ για ανάδειξη του Φάρου Περβολιών (φώτο)

Πρόταση στην ΑΛΚ για ανάδειξη του Φάρου Περβολιών (φώτο)

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ                  

Το όραμά τους για αξιοποίηση και ανάδειξη του ιστορικού χώρου του Φάρου Περβολιών, παρουσίασαν στον Πρόεδρο της Αρχής Λιμένων Κύπρου, η εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ), το Κέντρο Αριστείας CMMI – Cyprus Marine and Maritime Institute και το κοινοτικό συμβούλιο Περβολιών.

Ο Φάρος, που βρίσκεται πλησίον μιας εξαιρετικής παραλίας δυτικά του αερολιμένα Λάρνακας, παραμένει εδώ και μερικά χρόνια αναξιοποίητος και παραμελημένος.

 

 

Με τον προτεινόμενο σχεδιασμό, οι τοπικοί φορείς θεωρούν ότι επιτυγχάνεται η άμεση ανάδειξη του Φάρου σε σημείο συνάντησης της εκπαιδευτικής κι ερευνητικής κοινότητας καθώς και πόλο έλξης επισκεπτών.

Ταυτόχρονα, με σύγχρονο τρόπο και μέσα θα ενισχυθεί η αλληλεπίδρασή του με το θαλάσσιο στοιχείο.

Ο πρόεδρος της Αρχής Λιμένων Κύπρου Αντώνης Στυλιανού ευχαρίστησε τους τοπικούς φορείς και χαρακτήρισε την πρόταση για ανάδειξη του Φάρου πολύ ενδιαφέρουσα, η οποία θα συμβάλει στην ανάδειξη του ίδιου του μνημείου και θα προσφέρει πολύπλευρα οφέλη, ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν τη θάλασσα.

Τόνισε, δε, ότι το έργο συνάδει πλήρως με τον ευρύτερο στόχο της γαλάζιας ανάπτυξης. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της τοπικής εταιρείας τουρισμού Ντίνος Λευκαρίτης τόνισε την ανάγκη στενής συνεργασίας με την Αρχή Λιμένων για υλοποίηση του έργου αυτού, προσθέτοντας πως η συγκεκριμένη πρόταση, με τον τρόπο που έχει διαμορφωθεί, είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, του τουρισμού και της ερευνητικής κοινότητας.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Περβολιών Κώστας Τίγγης δήλωσε ότι ο Φάρος αποτελεί ένα ιστορικό σημείο αναφοράς για την περιοχή, το οποίο σε συνάρτηση με το παρακείμενο έργο του παραλιακού πεζόδρομου και τα υπόλοιπα έργα υποδομής που προγραμματίζονται μελλοντικά, εφόσον αξιοποιηθούν σωστά, θα δημιουργήσουν μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή.

Ο διευθύνων σύμβουλος του CMMI Ζαχαρίας Σιόκουρος ανέφερε ότι οι εισηγήσεις προς τον Πρόεδρο της Αρχής Λιμένων έγιναν κατόπιν εκτεταμένης συζήτησης μεταξύ του ερευνητικού προσωπικού του CMMI και της ΕΤΑΠ Λάρνακας και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων, ώστε να επιτευχθεί μια διεπιστημονική προσέγγιση και να διαμορφωθεί μια τελική πρόταση που να είναι πολυσχιδής και με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο.

Τα τέσσερα μέρη συμφώνησαν στη συνομολόγηση σχετικού μνημονίου συνεργασίας για ανάδειξη του Φάρου.

 

Send this to a friend