Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Την Παρασκευή το βράδυ συνελήφθησαν από την ΥΚΑΝ Λάρνακας, δυο άντρες ηλικίας 47 και 30 ετών, μετά από καταδίωξη όταν θεάθηκαν μάλιστα να πετούν έξω από το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν, συσκευασία η οποία περιείχε ποσότητα κοκαΐνης βάρους 100 γραμμαρίων. Το πρωί του Σαββάτου οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο διέταξε την εξαήμερη κράτηση τους.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου και τρίτο πρόσωπο ηλικίας 25 ετών.

 

Στο Βασιλικό το πρωί του Σαββάτου  οι αρχές και οι κάτοικοι των εννέα κοινοτήτων Βασιλικού απέκοψαν την κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει στην περιοχή Καλαβασού τρία εργοστάσια ασφαλτικού.

 

 

Κρατώντας πανό και πλακάτ, έστειλαν για ακόμα μια φορά το μήνυμα πως δεν πρόκειται να δώσουν την συγκατάθεσή τους για μεταφορά μονάδων ασφαλτικού στην ήδη βεβαρημένη, από οχληρές βιομηχανίες, περιοχή τους. Κάλεσαν, δε, την κυβέρνηση να κάνει δεύτερες σκέψεις για το θέμα.

Υπενθύμισαν, μάλιστα, ότι στην περιοχή Βασιλικού λειτουργεί ο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός της ΑΗΚ, το Ενεργειακό Κέντρο, το Τσιμεντοποιείο, καθώς και άλλες «βαριές» βιομηχανίες.

Οι κάτοικοι των εννέα κοινοτήτων προειδοποίησαν ότι θα συνεχίσουν τις δυναμικές τους κινητοποιήσεις, εκφράζοντας ταυτόχρονα την πρόθεσή τους να προσφύγουν νομικά κατά παντός υπευθύνου.

 

Νέος εργολάβος μπαίνει το προσεχές διάστημα στην υπό κατασκευή Δημοτική Αγορά της Λάρνακας, προκειμένου να ολοκληρώσει τις εργασίες που υπολείπονται, αλλά και για να επιδιορθώσει τις κακοτεχνίες που έχουν εντοπιστεί στο κτήριο, με στόχο μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι η νέα αγορά ν’ ανοίξει, επιτέλους, τις πύλες της για το κοινό. Ένα έργο που έχει καταντήσει… πονεμένη ιστορία για τη Λάρνακα και κυρίως για το εμπορικό κέντρο της πόλης, η παράδοση του οποίου έχει καθυστερήσει εδώ και δύο χρόνια.

Ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας μας δήλωσε η διάρκεια του νέου συμβολαίου θα είναι τέσσερις μήνες. Οι εργασίες που υπολείπονται να γίνουν θα κοστίσουν γύρω στις 350 χιλιάδες ευρώ, ενώ άλλες επιπρόσθετες 350 χιλιάδες υπολογίζεται να δαπανηθούν για επιδιόρθωση των κακοτεχνιών χρήματα που, όπως μας εξήγησε ο  Ανδρέας Βύρας, θα κατακρατηθούν από το ποσό το οποίο επρόκειτο να δινόταν στον προηγούμενο εργολάβο.

 

Send this to a friend