Home ΛΑΡΝΑΚΑ Σε «στρατόπεδα» η Αραδίππου για τις συνενώσεις δήμων
Σε «στρατόπεδα» η Αραδίππου για τις συνενώσεις δήμων

Σε «στρατόπεδα» η Αραδίππου για τις συνενώσεις δήμων

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Κάθετα αντίθετη με την πρόταση που κατατέθηκε στη Βουλή (την οποία στηρίζει ο δήμαρχος Ε. Ευαγγελίδης) για συνένωση του Δήμου Αραδίππου με τις κοινότητες Κελιών και Τρούλλων, τάσσεται ομάδα πολιτών Αραδίππου – Λάρνακας, η οποία απέστειλε επιστολή στην πρόεδρο του σώματος Αννίτα Δημητρίου και στο Υπουργείο Εσωτερικών, με την οποία γνωστοποιεί την στήριξη στην επιλογή συνένωσης της Αραδίππου με τους Δήμους Λάρνακας, Λειβαδιών και με την κοινότητα Ορόκλινης, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Όπως τονίζεται στην επιστολή, που κοινοποιήθηκε και στα δημοτικά συμβούλια Αραδίππου και Λάρνακας, η ομάδα πολιτών συμφωνεί με την πρόταση που κατατέθηκε στην επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής από το Υπουργείο Εσωτερικών, για συνένωση της Αραδίππου με Λάρνακα, Λειβάδια και Ορόκλινη, σημειώνοντας πως η εν λόγω πρόταση αποτελεί προϊόν μελέτης στην βάση όλων των σχετικών παραγόντων και στοιχείων.

 

 

«Δυστυχώς, κατά την τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής Εσωτερικών κατατέθηκε πρόταση για συνένωση της Αραδίππου με τους Τρούλλους και τα Κελιά, ανατρέποντας τα δεδομένα που είχαν ενώπιον τους τα μέλη της επιτροπής.

Η εν λόγω πρόταση, η οποία κατατέθηκε την υστάτη, μη αφήνοντας περιθώριο αντίδρασης εκ μέρους των πολιτών, διαμορφώθηκε με πλειοψηφία και όχι ομόφωνα, είναι ατεκμηρίωτη, χωρίς σοβαρά επιχειρήματα και δεν βασίζεται σε καμία ουσιαστική μελέτη που να μπορεί να εγγυηθεί την βιωσιμότητά της.

Δεν υπάρχει κανένας γεωγραφικός, ούτε και άλλος συσχετισμός μεταξύ της Αραδίππου και της κοινότητας των Τρούλλων. Η εν λόγω πρόταση φαίνεται να εξυπηρετεί τα συμφέροντα ορισμένων τοπικών παραγόντων και προσωπικοτήτων, χωρίς οποιαδήποτε τεκμηρίωση και χωρίς να βασίζεται σε συγκεκριμένη μελέτη», σημειώνεται στην επιστολή των διαμαρτυρόμενων πολιτών.

Περαιτέρω, η ομάδα πολιτών Λάρνακας – Αραδίππου σημειώνει ότι αντί η επιτροπή Εσωτερικών να θέσει ως βασική παράμετρο τη βιωσιμότητα ενός νέου δήμου που θα προκύψει από την μεταρρύθμιση, επηρεάζεται από αλλότρια κίνητρα και λαμβάνει αποφάσεις που εξυπηρετούν μεμονωμένα άτομα και συμφέροντα, εις βάρος της ίδιας της μεταρρύθμισης, των πολιτών και του κράτους.

Τέλος, εκτιμά ότι η συνένωση Αραδίππου και Λάρνακας μόνο θετικά μπορεί να προσφέρει προς τους κατοίκους Αραδίππου και προς το ίδιο το κράτος.

 

Send this to a friend