Home ΛΑΡΝΑΚΑ Στη Σόφια το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Αθηένου
Στη Σόφια το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Αθηένου

Στη Σόφια το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Αθηένου

Στη διακρατική συνάντηση του Δικτύου Πόλεων DEAL4EU, στη Σόφια, συμμετέχει το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Αθηένου. Η συνάντηση θα επικεντρωθεί στην αλλαγή της ευρωπαϊκή οικονομίας σε σχέση με την Πράσινη Συμφωνία μέσα από διαδραστικά εργαστήρια και συζητήσεις με ειδικούς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στις 25 και 26 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιείται η τρίτη διακρατική συνάντηση του Δικτύου Πόλεων DEAL4EU του ευρωπαϊκού προγράμματος Europe for Citizens, και το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Αθηένου, που συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα, εκπροσωπείται από τον Δημήτρη Ιεροδιακόνου, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας και την Στυλιανή Ηλία, μέλος του Συμβουλίου.

Όπως αναφέρεται “τo DEAL4EU είναι ένα Δίκτυο οκτώ ευρωπαϊκών πόλεων που προωθεί τις αξίες, τους στόχους και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας ανάμεσα στους νέους, με σκοπό να γίνουν πρεσβευτές στις πόλεις τους. Επικεφαλής εταίρος είναι ο Δήμος Κατράλ της Ισπανίας, ενώ εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Αθηένου συμμετέχουν ως εταίροι άλλοι έξι Ευρωπαϊκοί Φορείς από τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Σλοβενία, την Ιταλία, το Μαυροβούνιο και τη Βουλγαρία. Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας υποστηρίζεται στη συμμετοχή του από τον Δήμο Αθηένου. Ο προϋπολογισμός του έργου καλύπτεται από το πρόγραμμα Europe for Citizens”.

 

 

Συνολικά θα πραγματοποιηθούν οκτώ διακρατικές συναντήσεις. Στις τρεις πρώτες, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, στις επόμενες τρεις θα συζητήσουν λύσεις βασισμένες στις κοινές ευρωπαϊκές προκλήσεις και ποιος είναι ο δικός τους ρόλος, ενώ στις τελευταίες δύο συναντήσεις οι συμμετέχοντες θα προωθήσουν την Πράσινη Συμφωνία μέσα από δράσεις επικοινωνίας.

Η Διακρατική Συνάντηση στη Σόφια θα επικεντρωθεί στην αλλαγή της ευρωπαϊκή οικονομίας σε σχέση με την Πράσινη Συμφωνία μέσα από διαδραστικά εργαστήρια και συζητήσεις με ειδικούς. Όλα τα έξοδα του Προγράμματος καλύπτονται από Ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση, καταλήγει η ανακοίνωση.

Send this to a friend