Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Μαίνεται ο πόλεμος του ΓεΣΥ: «Πατήσαμε πάνω σε Αγίες Τράπεζες» (ΒΙΝΤΕΟ)
Μαίνεται ο πόλεμος του ΓεΣΥ: «Πατήσαμε πάνω σε Αγίες Τράπεζες» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαίνεται ο πόλεμος του ΓεΣΥ: «Πατήσαμε πάνω σε Αγίες Τράπεζες» (ΒΙΝΤΕΟ)

 

 

Εναντίον του Υπουργού Οικονομικών και του Γενικού Ελεγκτή, καταφέρθηκε ο Διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, καταλογίζοντάς του απρεπή συμπεριφορά.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε πως ο Οργανισμός αντιμετώπισε ένα εχθρικό κλίμα όταν βρέθηκε ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής.

Το επίπεδο της συζήτησης και η συμπεριφορά κάποιων μελών της Επιτροπής προς τον Οργανισμό δεν ήταν η πρέπουσα και αυτό που λέω είναι ίσως και λίγο, σημείωσε.

 

Η συμπεριφορά προς τον Πρόεδρο του Οργανισμού, Θωμά Αντωνίου ήταν απαράδεκτη, ανέφερε, σημειώνοντας πως ο Υπουργός Οικονομικών του είπε «μην με βλέπεις έτσι».

Ανέφερε ότι ο Υπουργός Οικονομικών του έκανε προσωπική επίθεση, ενώ σημείωσε πως «υπάρχει μια φιλοσοφία ότι είσαι δημόσιος λειτουργός, δεν θα μου μιλάς έτσι».

Ο δε πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαχαρίας Κουλίας, όταν μιλούσε ο κ. Αντωνίου γύρισε στον κ. Λουκαίδη και του είπε «παράτζειλε του τι να λαλεί», πρόσθεσε.

«Φαίνεται ότι στη δημόσια υπηρεσία πατήσαμε πάνω σε δυο Αγίες Τράπεζες, η μια είναι ο Υπουργός Οικονομικών, μην τον αμφισβητήσεις, είναι ο θυμωθκιάρης που θα σου επιτεθεί και θα σου κόψει τα κονδύλια και η άλλη ο Γενικός Ελεγκτής. Μην τον αμφισβητήσεις θα σε κυνηγά μέρα-νύχτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα παραδέχθηκε ότι υπάρχουν καταχρήσεις στο ΓεΣΥ αλλά έκανε λόγο για υπερβολικές αντιδράσεις. Προσπαθούμε να επιλύσουμε τα προβλήματα, είπε, σημειώνοντας πως δεν γίνονται εισηγήσεις.

Κληθείς να σχολιάσει που θεωρεί ότι εδράζεται η υπερβολική, όπως χαρακτήρισε αντίδραση, είπε πως υπάρχουν δύο παράγοντες. Ο ένας είναι αυτοί που δεν έχουν συμπαθήσει το ΓεΣΥ από την αρχή και ο δεύτερος τα προσωπικά πάθη.

Επιπλέον έκανε λόγο για αυθαίρετη αποκοπή 150 εκατομμυρίων από τον Οργανισμό, κάτι που έπραξε ο Υπουργός Οικονομικών με τις «ευλογίες» του Γενικού Ελεγκτή.

Το θέμα αυτό θα τεθεί ενώπιον του Διοικητική Συμβουλίου αλλά και του Υπουργού Υγείας, είπε, σημειώνοντας πως θα εξεταστεί ποια μέτρα μπορούν να ληφθούν ώστε αυτά τα χρήματα να επιστρέψουν στο ταμείο του Οργανισμού.

 

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend