Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑ Ελλάδα: Φωτιά σε πλοίο με 237 επιβάτες ανοιχτά της Ηγουμενίτσας
Ελλάδα: Φωτιά σε πλοίο με 237 επιβάτες ανοιχτά της Ηγουμενίτσας

Ελλάδα: Φωτιά σε πλοίο με 237 επιβάτες ανοιχτά της Ηγουμενίτσας

 

 

Η φρεγάτα Ύδρα και τρία ελικόπτερα σπεύδουν στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ηγουμενίτσας όπου έχει ξεσπάσει πυρκαγιά στο Euroferry Olympia, επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο υπό σημαία Ιταλίας που εκτελούσε δρομολόγιο από την Ηγουμενίτσα προς Μπρίντεζι με 237 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα.

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν πέντε σκάφη του λιμενικού σώματος και ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής.

Οι 237 επιβάτες και τα 51 άτομα πλήρωμα κατάφεραν να το εγκαταλείψουν εγκαίρως το φλεγόμενο πλοίο. Η φωτιά ξέσπασε λίγη ώρα μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας τα ξημερώματα της Παρασκευής. Στις 4.30 τα ξημερώματα σήμανε συναγερμός στο πλοίο και αμέσως άρχισε η διαδικασία εκκένωσης. Το σύνολο των επιβατών του Euroferry Olympia εγκατέλειψαν το πλοίο με σωσίβιες λέμβους και αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η περισυλλογή τους.

 

«Γίνεται χαμός. 140 άτομα είμαστε στη βάρκα. Μας ξύπνησαν στις 4:30. Η φωτιά από ό,τι είδαμε ήρθε από τα γκαράζ», δήλωσε επιβάτης την ώρα που αποβιβαζόταν από τη σωσίβια λέμβο. Τρία ελικόπτερα βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή ενώ επιχειρούν πέντε σκάφη του λιμενικού σώματος και ένα σκάφος της ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας.

Νωρίτερα, ο πλοίαρχος του σκάφους κάλεσε όλους όσοι βρίσκονται πάνω σε αυτό να το εγκαταλείψουν.

Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 Μποφόρ.

Send this to a friend