Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Έξω φρενών οι ανάπηροι πολέμου-Θα αποθέσουν τα τεχνητά μέλη στο Προεδρικό
Έξω φρενών οι ανάπηροι πολέμου-Θα αποθέσουν τα τεχνητά μέλη στο Προεδρικό

Έξω φρενών οι ανάπηροι πολέμου-Θα αποθέσουν τα τεχνητά μέλη στο Προεδρικό

 

 

Τα αναπηρικά τους καθίσματα και τα τεχνικά τους μέλη θα αφήσουν έξω από το προεδρικό, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, τα μέλη της Παγκύπριας Συντεχνίας Αναπήρων Πολέμου, που βιώνουν την προσβολή και την πλήρη απαξίωση από το κράτος, το οποίο αποφάσισε πρόσφατα την παροχή επιδόματος 200 ευρώ μηνιαίως στους αιχμαλώτους πολέμου, αλλά όχι στους αναπήρους.

Σε δηλώσεις του στο ΣΙΓΜΑ ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης ανάπηρων πολέμου Γιώργος Γρουτίδης ανέφερε ότι «Στην τελική αν δεν έχουμε τύχη, θα κατεβούμε σε δυναμική διαμαρτυρία και εκεί θα είναι η προσβολή για το κράτος. Θα πάμε έξω από το προεδρικό και αποθέσουμε τα ξένα μέλη και τα τροχοκαθίσματα να τα μαζέψουν εκεί. Για να καταλάβουν τι εστί τραυματίας πολέμου. Δεν τραυματίστηκε και τελείωσε. Είναι άνθρωπος που του έκοψαν τρεις φορές το πόδι.

Στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι είπε ότι η πολιτεία δεν έλαβε υπόψη τα θέματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, των αναπήρων πολέμου.  «Εμείς ζητήσαμε να έχουμε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Τα φάρμακα που πληρώνουμε εκτός ΓΕΣΥ είναι πανάκριβα και και πρέπει να αναλογιστούμε ότι τα θύματα πολέμου δεν είχαν την ευκαιρία να βελτιώσουν το επίπεδο ζωής τους κοινωνικά είτε να μορφωθούν. Όσοι μπόρεσαν καλώς αλλά οι ο πλείστοι είναι χαμηλοσυνταξιούχοι».

 

Όπως εξήγησε, μετά από απόφαση του Υπουργικού τους δόθηκε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τα πράγματα άλλαξαν μετά την υιοθέτηση του ΓΕΣΥ. «Για μένα είναι αδιανόητο ένα κράτος να λέει να πληρώνουν οι τραυματίες πολέμου τα φάρμακα τους.Όταν μιλούμε για ανάπηρους πολέμου, είναι λίγο παρεξηγημένο στην Κύπρο, άλλοι λένε πιάνετε χορηγία πιάνετε επίδομα, ας έρτουν να μετρήσουν τα χειρουργεία μας».

Η Παγκύπρια Οργάνωση Αποκαταστάσεως Παθόντων Αναπήρων Πολέμου, απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη, εκφράζοντας «λύπη, θυμό και αγανάκτηση για τον εμπαιγμό και την απαξίωση της από την Πολιτεία».

Δείτε το ρεπορτάζ: 

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend