Home ΛΑΡΝΑΚΑ O Δήμος Λάρνακας συνεχίζει την καταπολέμηση των κουνουπιών
O Δήμος Λάρνακας συνεχίζει την καταπολέμηση των κουνουπιών

O Δήμος Λάρνακας συνεχίζει την καταπολέμηση των κουνουπιών

 

 

Η Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου Λάρνακας, ενημερώνει το κοινό ότι συνεχίζονται οι ψεκασμοί για καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλη την πόλη, με στόχο την προστασία της Δημόσιας Υγείας, αλλά και τη μείωση της όχλησης που προκαλούν αυτά τα έντομα.

Συγκεκριμένα ψεκάζονται τα στάσιμα νερά, σχάρες όμβριων νερών, ανοικτά κανάλια ομβρίων και οι περιοχές των Αλυκών.

Λόγω της φετινής πολυομβρίας και της αυξανόμενης ροής των χειμάρρων (Καμάρων, Παλιού Σκοπευτηρίου, Τεκκέ) οι οποίοι μεταφέρουν οργανικές ουσίες στις λίμνες, δημιουργήθηκαν ιδανικές συνθήκες εντός των αλόφυτων και των καλαμιώνων για την εκκόλαψη των κουνουπιών.

 

Στην προστατευόμενη περιοχή των Αλυκών χρησιμοποιείται μόνο βιολογικό σκεύασμα, εγκεκριμένο από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Κράτους.

Στα πλαίσια αυτά ζητούμε και τη βοήθεια των συνδημοτών μας ώστε να αδειάζονται οποιαδήποτε βαρέλια, δοχεία, παλιά ελαστικά, παλιά ντεπόζιτα που βρίσκονται στις οικίες/ υποστατικά τους και περιέχουν νερό. Επίσης, στάσιμα νερά σε υπόγεια οικιών/ πολυκατοικιών/ κολυμβητικών δεξαμενών εκτός λειτουργίας, μπορούν να εκκολάψουν χιλιάδες κουνούπια, τα οποία να επηρεάσουν όλη την περιοχή. Τα νερά αυτά πρέπει να αντλούνται από τους ιδιοκτήτες/ διαχειριστές.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες το κοινό μπορεί να αποτείνεται στα τηλέφωνα της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Λάρνακας: 24816583/559/562.

Send this to a friend