Home ΛΑΡΝΑΚΑ “Χτυπούν κόκκινο” οι τιμές των διαμερισμάτων και των εξοχικών στη Λάρνακα
“Χτυπούν κόκκινο” οι τιμές των διαμερισμάτων και των εξοχικών στη Λάρνακα

“Χτυπούν κόκκινο” οι τιμές των διαμερισμάτων και των εξοχικών στη Λάρνακα

 

 

Γράφει ο Αντρέας Πολυκάρπου 

Εξακολουθούσαν να ανεβαίνουν οι τιμές πώλησης και ενοικίασης διαμερισμάτων και κατοικιών κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2021 σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας WiRE FS.

Η Λάρνακα ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες περιοχές, καθώς οι αξίες πώλησης των διαμερισμάτων συνέχισαν να αυξάνονται για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο (2,5% το τέταρτο τρίμηνο του 2021).

 

Παράλληλα, στη Λάρνακα η αξία ενοικίασης των εξοχικών διαμερισμάτων παρουσίασε δραματική αύξηση μετά από ένα χρόνο σταθερότητας (6,3% το 4ο τρίμηνο του 2021).

Σε ολόκληρη την Κύπρο, σε τριμηνιαία βάση, οι αξίες πωλήσεων αυξήθηκαν κατά 1,4% για τα διαμερίσματα και 0,5% για τα σπίτια υπήρξε μείωση κατά 0,5% για τα εμπορικά ακίνητα, 2,0% για τις αποθήκες και 0,3% για τα γραφεία. Όσον αφορά την πώληση διαμερισμάτων διακοπών οι αξίες αυξήθηκαν κατά 1,0%, ενώ οι εξοχικές κατοικίες μειώθηκαν κατά 0,1%.

Τέλος, σε παγκύπρια βάση το τέταρτο τρίμηνο, οι αξίες των ενοικίων αυξήθηκαν κατά 1,0% για τα διαμερίσματα, 1,7% για τις κατοικίες και μειώθηκαν κατά 0,6% για τα εμπορικά ακίνητα, 1,3% για τις αποθήκες και 1,4% για τα γραφεία. Όσον αφορά τα εξοχικά διαμερίσματα και τις εξοχικές κατοικίες, η αξία ενοικίασης αυξήθηκε κατά 1,5% και 2,0% αντίστοιχα.

Send this to a friend