Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Αυτά είναι τα password που δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε σε Facebook και Gmail
Αυτά είναι τα password που δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε σε Facebook και Gmail

Αυτά είναι τα password που δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε σε Facebook και Gmail

Οι ειδικοί σε θέματα κυβερνοασφάλειας έχουν προειδοποιήσει πάρα πολλές φορές για τους κινδύνους που ενέχει ένας εύκολος κωδικός πρόσβασης στο προσωπικό μας email ή στο προφίλ μας στο Facebook.

Τώρα αυτές οι προειδοποιήσεις έρχονται να επικυρωθούν και από τα αποτελέσματα έκθεσης η οποία προσπάθησε να αποκρυπτογραφήσει ποια passwords είναι τα πλέον χακαρισμένα στο ίντερνετ.

Η μελέτη που διεξήχθη από την εταιρεία πληρωμών με κάρτες Dojo διαπίστωσε ότι πολλοί άνθρωποι τείνουν να ανακυκλώνουν παρόμοιους κωδικούς πρόσβασης. Η μελέτη εξέτασε 100.000 παραβιασμένους κωδικούς πρόσβασης από το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου και στη συνέχεια τους ομαδοποίησε σε περισσότερες από 30 κατηγορίες, από ζώα μέχρι ζώδια.

Κωδικοί πρόσβασης στο Facebook

Η έρευνα απέδωσε μερικά ενδιαφέροντα κοινά σημεία: Οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να χρησιμοποιούν παραλλαγές του ίδιου κωδικού πρόσβασης, με ελαφρώς διαφορετικό αριθμό ή χαρακτήρα.

Οι άνθρωποι τείνουν επίσης να έλκονται προς ορισμένες κατηγορίες κωδικών πρόσβασης. Στην κορυφή της λίστας είναι τα ονόματα κατοικίδιων και οι όροι αγάπης όπως «μωρό», «αγάπη» και «άγγελος».

Η μελέτη συμβουλεύει επίσης τους χρήστες να μείνουν μακριά από κωδικούς πρόσβασης που περιλαμβάνουν πράγματα όπως σπορ, μάρκες αυτοκινήτων, τρόφιμα, χρώματα, πόλεις και χώρες, μεταξύ άλλων.

Κωδικοί πρόσβασης

Σύμφωνα με το NCSC, άλλοι δημοφιλείς κωδικοί πρόσβασης που πρέπει να μείνετε μακριά είναι αυτοί που διαθέτουν μια ακολουθία αριθμών όπως «123456» (23,2 εκατομμύρια χρήστες), «123456789» (7,7 εκατομμύρια χρήστες) και «1111111» (3,1 εκατομμύρια χρήστες).

Είναι καλά τεκμηριωμένο ότι το έγκλημα στον κυβερνοχώρο αυξάνεται, ειδικά καθώς οι περισσότερες επιλογές πληρωμής αναμένεται να είναι πλήρως ψηφιακές στο μέλλον. Επιπλέον, το έγκλημα στον κυβερνοχώρο έχει αυξηθεί κατά 600% την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ το 80% των οργανισμών του Ηνωμένου Βασιλείου βίωσαν τουλάχιστον μία επιτυχημένη κυβερνοεπίθεση το 2019.

Send this to a friend