Home ΛΑΡΝΑΚΑ Άρχισαν οι εργασίες συντήρησης στο Οθωμανικό Χαμάμ της Λάρνακας
Άρχισαν οι εργασίες συντήρησης στο Οθωμανικό Χαμάμ της Λάρνακας

Άρχισαν οι εργασίες συντήρησης στο Οθωμανικό Χαμάμ της Λάρνακας

 

 

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Άρχισαν πρόσφατα οι εργασίες συντήρησης στο οθωμανικό χαμάμ της Λάρνακας, που βρίσκεται στην περιοχή του Αη Γιάννη, πλησίον της πλατείας Χαμίτ Μπέη (παρά το Δημαρχείο Λύσης).

Οι εργασίες ξεκίνησαν με πρωτοβουλία της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, υλοποιούνται με την οικονομική συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα διαρκέσουν από 6 έως 8 μήνες.

 

«Η συντήρηση και η αποκατάσταση κάθε ιστορικού μνημείου και κτηρίου αναδεικνύει την πολιτιστική και πολυπολιτισμική ιστορία της πόλης μας και κατ’ επέκταση της χώρας μας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας με αφορμή την έναρξη των εργασιών συντήρησης του οθωμανικού χαμάμ.

Περαιτέρω, σημειώνεται πως «τα έργα αποσκοπούν στη διάσωση του σημαντικού αυτού μνημείου, το οποίο με την πάροδο των χρόνων υπέστη σοβαρή φθορά, ο χαρακτήρας του οποίου μαρτυρεί τον πλούτο της πολυπολιτισμικής μας κληρονομιάς».

Παράλληλα, η Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή θα προχωρήσει σε εργασίες αποκατάστασης και της παρακείμενης βρύσης που βρίσκεται κοντά στην πλατεία Χαμίτ Μπέη, ενώ ο Δήμος Λάρνακας προγραμματίζει εργασίες αποκατάστασης της εν λόγω πλατείας.

Ο Δήμος Λάρνακας εξέφρασε δημόσιες ευχαριστίες προς την Δικοινοτική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά για τις προσπάθειες που καταβάλει με στόχο τη διάσωση του σημαντικού αυτού κομματιού της ιστορίας της Κύπρου.

 

 

 

 

 

Send this to a friend