Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αρχίζουν ενέργειες για τα πρώτα κρουαζιερόπλοια στη Λάρνακα
Αρχίζουν ενέργειες για τα πρώτα κρουαζιερόπλοια στη Λάρνακα

Αρχίζουν ενέργειες για τα πρώτα κρουαζιερόπλοια στη Λάρνακα

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Συντονίζονται οι εμπλεκόμενοι φορείς και υπηρεσίες, ούτως ώστε όλα να είναι έτοιμα τον Απρίλιο 2022 για να ξεκινήσουν οι πρώτες κατασκευαστικές εργασίες στο πλαίσιο του εμβληματικού έργου της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας, όπως ανακοίνωσε επίσημα η κοινοπραξία Kition Ocean Holdings.

Ενόψει, λοιπόν, της επικείμενης έναρξης των εργασιών αμέσως μετά την 1η Απριλίου, ημερομηνία κατά την οποία η κοινοπραξία θ’ αναλάβει κι επίσημα τη διαχείριση του έργου, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (7/2) συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου της τοπικής εταιρείας τουρισμού με την Kition Ocean Holdings, την οποία εκπροσώπησαν ο διευθύνων σύμβουλος Πάνος Αλεξάνδρου, ο project manager Τζόζεφ Χατζιωσήφ και ο operation manager της μαρίνας Πάρης Δημητρίου.

 

Κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκαν οι βασικές πτυχές του έργου, μ’ επικέντρωση στο τουριστικό κομμάτι, ώστε να ξεκινήσει ο απαραίτητος συντονισμός της εταιρείας τουρισμού και της κοινοπραξίας.

Επεξηγήθηκαν αναλυτικά οι τέσσερις φάσεις του έργου και τα σχετικά χρονοδιαγράμματα, ενώ προβλήθηκαν οι μακέτες και τα αντίστοιχα σχέδια.

Όσον αφορά την Α΄ φάση του έργου, η οποία θα ολοκληρωθεί σε περίοδο πέντε ετών, θα ξεκινήσει με τη συντήρηση και αποκατάσταση της ιστορικής ξύλινης αποβάθρας παρά τη μαρίνα και θα συνεχίσει με τη δημιουργία βασικών έργων υποδομής, όπως την κατασκευή νέου δρόμου που θα ενώνει το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων με τον κυκλικό κόμβο λιμανιού, νέα αποβάθρα στο λιμάνι, κτήριο yacht club, νέα αίθουσα επιβατών και κτήριο διοίκησης.

Η Α΄ φάση περιλαμβάνει, ακόμα, έργα για αύξηση της χωρητικότητας της μαρίνας σε 650 σκάφη (μήκους από 10 έως 130 μέτρων), κατασκευή νέου κυματοθραύστη και δημιουργία ενός πολυτελούς ξενοδοχείου.

Στη μαρίνα θα υπάρχει και ειδικά διαρρυθμισμένος χώρος για επιδιόρθωση των σκαφών. Όσον αφορά το νέο λιμάνι που θα δημιουργηθεί, θα είναι σε θέση, σ’ εύλογο χρονικό διάστημα, να προσελκύει νέας γενιάς κρουαζιερόπλοια.

Προς τούτο, η Kition Ocean Holdings και η εταιρεία τουρισμού συμφώνησαν να ξεκινήσουν τις δέουσες ενέργειες, ώστε να γίνει κατορθωτή η προσέλκυση μεγάλων κρουαζιερόπλοιων στη Λάρνακα.

 

 

Send this to a friend