Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Συντονίζονται οι εμπλεκόμενοι φορείς και υπηρεσίες, ούτως ώστε όλα να είναι έτοιμα τον Απρίλιο του 2022, για να ξεκινήσουν οι πρώτες κατασκευαστικές εργασίες στο πλαίσιο του εμβληματικού έργου της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας, όπως ανακοίνωσε επίσημα η κοινοπραξία Kition Ocean Holdings.

Ενόψει, λοιπόν, της επικείμενης έναρξης των εργασιών αμέσως μετά την 1η Απριλίου, ημερομηνία κατά την οποία η κοινοπραξία θ’ αναλάβει κι επίσημα τη διαχείριση του έργου, πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου της τοπικής εταιρείας τουρισμού με την Kition.

Κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκαν οι βασικές πτυχές του έργου, μ’ επικέντρωση στο τουριστικό κομμάτι, ώστε να ξεκινήσει ο απαραίτητος συντονισμός της εταιρείας τουρισμού και της κοινοπραξίας.

 

Επεξηγήθηκαν αναλυτικά οι τέσσερις φάσεις του έργου και τα σχετικά χρονοδιαγράμματα, ενώ προβλήθηκαν οι μακέτες και τα αντίστοιχα σχέδια.

Όσον αφορά την Α΄ φάση του έργου, η οποία θα ολοκληρωθεί σε περίοδο πέντε ετών, θα ξεκινήσει με τη συντήρηση και αποκατάσταση της ιστορικής ξύλινης αποβάθρας παρά τη μαρίνα και θα συνεχίσει με τη δημιουργία βασικών έργων υποδομής, όπως την κατασκευή νέου δρόμου που θα ενώνει το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων με τον κυκλικό κόμβο λιμανιού.

Όσον αφορά το νέο λιμάνι θα είναι σε θέση να προσελκύει νέας γενιάς κρουαζιερόπλοια.

Προς τούτο, οι δυο εταιρείες συμφώνησαν να ξεκινήσουν τις δέουσες ενέργειες, ώστε να γίνει κατορθωτή η προσέλκυση μεγάλων κρουαζιερόπλοιων στη Λάρνακα.

 

Τα Κοινοτικά Συμβούλια των πυρόπληκτων κοινοτήτων της Ορεινής Λάρνακας, η Οργάνωση Παραγωγών “Βασιλική Γη”, το σωματείο “Φοίνιξ” και η εταιρεία Zebranico Ltd, διοργανώνουν ενημερωτική παρουσίαση για τα νέα σχέδια επιδοτήσεων, σήμερα στις 5.00 το απόγευμα στο Κέντρο Νεότητας Οδού.

 

Στις 7:00 το βράδυ στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο “Αμμόχωστος” – Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Ζηνώνειο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Λάρνακας, πραγματοποιεί την 7η διάλεξη με θέμα: «Διδάγματα της έννοιας της πιθανότητας εν καιρώ πανδημίας». Εισηγητής ο Δρ. Νίκος Στυλιανού, Ειδικός Επιστήμονας Έρευνας, Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

 

Send this to a friend