Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Άγνωστος για το πανεπιστήμιο των ΗΠΑ ο Γιαννάκη
Άγνωστος για το πανεπιστήμιο των ΗΠΑ ο Γιαννάκη

Άγνωστος για το πανεπιστήμιο των ΗΠΑ ο Γιαννάκη

Άγνωστος είναι για το πανεπιστήμιο των ΗΠΑ από το οποίο παρουσίασε πτυχίο ο τέως Επίτροπος Εθελοντισμού, Γιάννης Γιαννάκη. Το αμερικανικό πανεπιστημιακό ίδρυμα, μετά από έρευνα που έκανε στα αρχεία του, επιβεβαίωσε πως ο Γ. Γιαννάκη ουδέποτε φοίτησε και βεβαίως ποτέ δεν πήρε πτυχίο. Η απάντηση έχει διαβιβαστεί προφορικώς στις κυπριακές αρχές και σύντομα αναμένεται και σχετική επιστολή, η οποία θα διαβιβαστεί μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην Αστυνομία και στη Νομική Υπηρεσία. Το πτυχίο που είχε παρουσιάσει ο κ. Γιαννάκη για να προσληφθεί στον Οργανισμό Νεολαίας φαίνεται να είχε εξασφαλιστεί από ιστοσελίδα στο internet.

Η απάντηση του πανεπιστημίου των ΗΠΑ είναι το τελευταίο κομμάτι στο παζλ της έρευνας που αφορά τον κ. Γιαννάκη, ο οποίος μετά την αποκάλυψη της πλαστογράφησης στοιχείων που αφορούν στα ακαδημαϊκά του προσόντα υπέβαλε την παραίτησή του. Η Αστυνομία, με την ολοκλήρωση του φακέλου της ανάκρισης θα διαβιβάσει τον φάκελο στον γενικό εισαγγελέα ο οποίος, κατόπιν μελέτης, αναμένεται να συντάξει κατηγορητήριο ώστε η υπόθεση να αχθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

Σε ό,τι αφορά στο απολυτήριο Λυκείου που είχε παρουσιάσει ο κ. Γιαννάκη, τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει και έχει αποδειχθεί ότι είχε αλλοιωθεί η βαθμολογία, και μάλιστα με παρέμβαση που έγινε με το χέρι. Η τελική βαθμολογία που έχει αλλοιωθεί δεν ανταποκρίνεται στη βαθμολογία των μαθημάτων, που επίσης έχει παραποιηθεί. Η καθυστέρηση των 10 μηνών από την αποκάλυψη της υπόθεσης μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας οφείλεται στην καθυστέρηση των αμερικανικών αρχών να αποστείλουν τα σχετικά στοιχεία.

 

 

Πηγή: Πολίτης

Send this to a friend