Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Έξι πρόσωπα συνελήφθησαν χθες βράδυ στο πλαίσιο διερεύνησης του φόνου του Αντρέα Ευαγγέλου, 53 ετών, που διαπράχθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στη Λάρνακα.

Οι συλλήψεις έγιναν μετά από επιχείρηση που διεξήχθη χθες βράδυ  όπου συνελήφθησαν άνδρες, ηλικίας από 19 μέχρι και 44 ετών. Στην επιχείρηση συμμετείχαν άντρες του ΤΑΕ, ΟΠΕ και ΥΚΑΝ Λάρνακας, μελών του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος, Αρχηγείου Αστυνομίας, και μελών της ΜΜΑΔ.

Κατά τις έρευνες «εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν τεκμήρια τα οποία τυγχάνουν αξιολόγησης από ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας. Ανευρέθηκαν επίσης, μικρές ποσότητες ναρκωτικών και χρηματικά ποσά και την υπόθεση διερευνά το Επαρχιακό Κλιμάκιο Λάρνακας της ΥΚΑΝ». Οι έξι ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διαταγμάτων κράτησης τους.

 

 

 

Αρχίζει σήμερα αναβάθμιση του δικτύου διανομής της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου στην επαρχία Λάρνακας που υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

Σε γραπτή ανακοίνωση της ΑΗΚ αναφέρεται ότι «στο πλαίσιο αναβάθμισης και ενδυνάμωσης του Δικτύου Μέσης Τάσης, καθώς και σύνδεσης νέων φωτοβολταϊκών πάρκων, θα πραγματοποιηθούν κατασκευαστικές εργασίες παρά τον παλαιό δρόμο της Κοινότητας Δρομολαξιάς – Αεροδρομίου – Τιμίου Προδρόμου, στη Τερσεφάνου και επί του δρόμου Δρομολαξιάς – Κιτίου».

Το έργο θα πραγματοποιείται τμηματικά, ανάλογα με το πρόγραμμα που θα διαμορφώνεται σε συνεργασία με  το Τμήμα Δημοσίων Έργων, τις Αρμόδιες Τοπικές Αρχές και την Αστυνομία.
Από τις εκσκαφές, θα επηρεαστεί αναπόφευκτα η ομαλή πρόσβαση σε υποστατικά, καθώς και η τροχαία κίνηση.

 

Σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα αναμένεται να είναι έτοιμο το νέο υπερσύγχρονο κτήριο του Κυπριακού Ινστιτούτου για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία, που προγραμματίζεται στην περιοχή Μακένζι, στη Λάρνακα.

Ο σχεδιασμός του καινούργιου κτηρίου ολοκληρώθηκε πρόσφατα και σύμφωνα με το Δήμο Λάρνακας η ανέγερσή του αναμένεται να τελειώσει το 2024. Σύντομα θα γίνει και η προκήρυξη των προσφορών για τα κατασκευαστικά έργα.

 

Την Κυριακή στις 11:00 το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο Γιώργος Λυκούργος, θα ανέβει η Παιδική παράσταση «Ο Μεταξούλης» σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μακρή.

 

 

Send this to a friend