Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Δρ. Χατζηπαναγής για εμβολιασμό: «Δεν γίνονται πειραματόζωα τα παιδιά» (βίντεο)
Δρ. Χατζηπαναγής για εμβολιασμό: «Δεν γίνονται πειραματόζωα τα παιδιά» (βίντεο)

Δρ. Χατζηπαναγής για εμβολιασμό: «Δεν γίνονται πειραματόζωα τα παιδιά» (βίντεο)

 

 

Για τον εμβολιασμό των παιδιών και τις αντιδράσεις γονέων, μίλησε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», ο Παιδίατρος Δρ. Αδάμος Χατζηπαναγής.

Όπως είπε, δεν τον ξενίζει η διστακτικότητα του κόσμου, καθώς είναι συνηθισμένη αντίδραση απέναντι σε οποιοδήποτε καινούριο εμβόλιο, είπε.

Έχω ζήσει την είσοδο νέων εμβολίων και η αντίδραση του κόσμου σήμερα είναι σαφώς καλύτερη από οποιοδήποτε άλλο εμβόλιο, σημείωσε.

«Μπορώ να φέρω στη μνήμη μου τουλάχιστον τρία εμβόλια τα τελευταία είκοσι χρόνια όπου ο κόσμος είχε αντίρρηση στο να τα υιοθετήσει, με αποτέλεσμα να εμβολιαστεί ποσοστό χαμηλότερο του 10%».

Όπως είπε, όταν οι γονείς πάρουν τις σωστές πληροφορίες από τους παιδιάτρους για τον εμβολιασμό, θα πάρουν και τη σωστή απόφαση για τα παιδιά τους.
Δεν εμβολιάζουμε το παιδί γιατί προστατεύουμε τους άλλους, αλλά γιατί προστατεύουμε το ίδιο το παιδί, πρόσθεσε.

Τόνισε πως τα μέχρι σήμερα δεδομένα, όπως είπε, δείχνουν ότι οι επιπλοκές από το εμβόλιο στην ηλικιακή ομάδα 5-11, έχει σαφώς λιγότερες επιπλοκής με την περίπτωση να τους αφήσουμε ανεμβολίαστους και να νοσήσουν.

«Οι Κύπριοι γονείς πιστεύουν στα εμβόλια», σημείωσε, και πρόσθεσε πως «τα παιδιά με κανένα απολύτως τρόπο δεν γίνονται πειραματόζωα».

 

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend