Μπουγάτσα με τορτίγια αντί για φύλλο: Πανεύκολη και λαχταριστή, με κρεμώδη γέμιση
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια λαχταριστή, αφράτη και κρεμώδη μπουγάτσα με τραγανό φύλλο; Κανείς!
Είναι μια από τις παραδοσιακές πίτες με γλυκιά γεύση που λατρεύουμε να απολαμβάνουμε σαν σνακ.
Είναι τέλεια το πρωί αλλά και το απόγευμα και συνοδεύει άψογα τον καφέ ή το τσάι μας.
Ψάχνοντας για την ιδανική συνταγή, βρήκαμε μια απίθανη παραλλαγή της κλασικής μπουγάτσας που μάλιστα είναι πιο light και υγιεινή.
Πρόκειται για μια μπουγάτσα με τορτίγια αντί για φύλλο και porridge βρώμης για γέμιση.
Η γεύση της είναι θεϊκή και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την κλασική μπουγάτσα, ενώ μάλιστα γίνεται και πολύ πιο εύκολα.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς και ξεκίνα να την φτιάχνεις:
ΥΛΙΚΑ
- 5 κ.σ. βρώμη
- 100 ml γαλα
- 1 βανίλια με ζάχαρη (ή μια κ.γ. ζάχαρη καστανή)
- Λίγο ξύσμα λεμονιού
- 1 τορτίγια ολικής
- Λίγη ζάχαρη άχνη
- Κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την βρώμη, την βανίλια, το ξύσμα και το γάλα σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα.
- Μεταφέρουμε την κρέμα, την οποία έχουμε αφήσει να κρυώσει λίγο, στην τορτίγια και διπλώνουμε σαν φάκελο.
- Θα πρέπει να καλύψουμε την κρέμα με την τορτίγια σε όλες τις πλευρές.
- Σε τηγάνι αντικολλητικό βάζουμε ελάχιστο λάδι, προσθέτουμε την «μπουγάτσα» και ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανή.
- Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Καλή απόλαυση!
Διαβαστε επισης