Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Επίσκεψη του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου είχαμε χθες στο Δήμο Λάρνακας.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων Βουλευτές Λάρνακας και Αμμοχώστου, ο Επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του ΔΗ.ΣΥ. και αρμόδιοι Λειτουργοί της Δημοτικής Υπηρεσίας.

Ο Δήμαρχος, ενημέρωσε τον Αβέρωφ Νεοφύτου για την πορεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη κάνοντας αναφορά στην ενιαία ανάπτυξη του Λιμανιού και Μαρίνας, καθώς και για στην μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο. Τέλος, ανάφερε το πάγιο αίτημα της πόλης και επαρχίας Λάρνακας για δημιουργία Πανεπιστημιακής Σχολής.

 

 

Ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ. με τη σειρά του σημείωσε ότι με ιδιαίτερη χαρά βλέπει ότι διαχρονικά αιτήματα της πόλης και επαρχίας  έχουν τροχιοδρομηθεί και έχουν επιλυθεί και ότι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της γεωγραφικής θέσης της Λαρνακας και ιδιαίτερα του καθαρού παραλιακού της μετώπου, προσφέρονται για πολλά αλλά έργα.

Επίσης, ανάφερε ότι τώρα είναι η δεκαετία της Λάρνακας αφού πρόκειται για ένα προσιτό προορισμό για επενδυτές και όχι μόνο. Παράλληλα, ανάφερε ότι όλη η ομάδα του θα εργαστούν και θα βρίσκονται αρωγοί στις προσπάθειες του Δήμου για τη δημιουργία της Πανεπιστημιακής Σχολής, αλλά και σε άλλα θέματα που αφορούν την πόλη.

 

Ο Δήμος Αθηένου και το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο ανακοινώνουν τη διοργάνωση της δημόσιας προβολής της ταινίας «Αθηενίτικη Δαντέλα. Χθες – Σήμερα». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7:00 το βράδυ στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου.

Η ταινία δημιουργήθηκε στα πλαίσια των προσπαθειών διαφύλαξης της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κύπρου και συγκεκριμένα των Δαντελών «βενίς» ή «πιττωτών» και της αθηενίτικης ολόπλουμης δαντέλας, στοιχείο το οποίο εγγράφηκε στον Εθνικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς το 2015. Πρόκειται για μια παραγωγή του Δήμου Αθηένου, σε εκτέλεση από την Anadysis Films Ltd και σκηνοθεσία του Πασχάλη Παπαπέτρου.

Η ταινία πραγματεύεται την ενασχόληση με την κεντητική τέχνη, όπως συναντάται στην ευρύτερη περιοχή της Αθηένου.

Η πρώτη δημόσια προβολή της ταινίας έγινε φέτος το καλοκαίρι, στα πλαίσια του 4ου Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ Κύπρου.

 

Και να κλείσουμε με την δεύτερη διάλεξη του Ζηνώνειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Λάρνακας στις 7.00 σήμερα το βράδυ στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ» με θέμα: «Ανακαλύπτοντας την Βυζαντινή Λογοτεχνία: Μικρές βυζαντινές ιστορίες για σύγχρονους ακροατές».

 

 

 

 

Send this to a friend