Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι ευελπιστούν οι παράγοντες της Λάρνακας ότι θα έχουν μετακινηθεί εξ’ ολοκλήρου οι εταιρείες υγραερίου στο Βασιλικό και περίπου το ίδιο διάστημα να ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου Σχεδίου Περιοχής στους χώρους του πρώην διυλιστηρίου και των εγκαταστάσεων υγρών καυσίμων και γκαζιού.

Αυτό λέχθηκε κατά την πρόσφατη ετήσια γενική συνέλευση του ΕΒΕΛ με τον πρόεδρο του σώματος να τονίζει ότι η πόλη βρίσκεται ένα βήμα πριν την υλοποίηση του οράματος για μια νέα υπερσύγχρονη και αειφόρο περιοχή.

Αναφερόμενος στις διαδικασίες μετακίνησης των οχληρών εγκαταστάσεων από τα δυτικά παράλια της Λάρνακας,  είπε ότι οι εργασίες όλων των εταιρειών πετρελαιοειδών έχουν τερματιστεί και μεταφερθεί στο Βασιλικό.

 

 

Οι περισσότερες δεξαμενές έχουν κατεδαφιστεί, ενώ οι τελευταίες θα κατεδαφιστούν μέχρι το τέλος του έτους. Η περιοχή έχει αποχαρακτηριστεί από την οδηγία SEVEZO.

Όσον αφορά το υγραέριο, έχει εξευρεθεί λύση στο θέμα εκφόρτωσής του από το λιμάνι Βασιλικού και ως εκ τούτου οι εγκαταστάσεις αναμένεται να μετακινηθούν μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

 

Σε σχέση με το μεγαλεπήβολο έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας, ένα έργο που πέρασε από χίλια μύρια κύματα, ο κ. Σταύρου είπε ότι σήμερα βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο και αναμένεται ότι το πρώτο τετράμηνο του 2022  η διαχείριση των δύο χώρων θα περάσει εξ’ ολοκλήρου στα χέρια της κοινοπραξίας Kition. Πρόσθεσε επίσης ότι το ΕΒΕΛ θα παρακολουθεί την πρόοδο του έργου, αναμένοντας από τις κρατικές υπηρεσίες και την Αρχή Λιμένων να ευθυγραμμιστούν με τις αρχικές αποφάσεις.

 

Και τέλος να κλείσουμε με μια εκδήλωση σήμερα στις 8.00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Γιώργος Λυκούργος στη Λάρνακα, παρουσιάζεται από την Θεατρική Ομάδα Άδωνη Ιδαλίου η θεατρική παράσταση, «Ο Βυσσινόκηπος» του Άντον Τσέχοφ.

Την σκηνοθεσία έχει η Ελένη Αντωνίου. Η είσοδος είναι €7.

 

Send this to a friend