Home ΛΑΡΝΑΚΑ Θα ζούσε εάν φορούσε ζώνη ασφαλείας…
Θα ζούσε εάν φορούσε ζώνη ασφαλείας…

Θα ζούσε εάν φορούσε ζώνη ασφαλείας…

ΓΡΑΦΕΙ O ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Για πολλοστή φορά, η παράλειψη του οδηγού να φορέσει ζώνη ασφαλείας αποδείχθηκε μοιραία για τη ζωή του… Εάν ο 45χρονος ΑυστριακόςΦραντζ Λάνγκερ, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο σήμερα (2/11) τα ξημερώματα σε τροχαίο δυστύχημα στα Λειβάδια φορούσε τη ζώνη ασφαλείας του, πολύ πιθανόν να γλίτωνε τη ζωή του. Ο συνοδηγός του, ο οποίος φορούσε ζώνη ασφαλείας, την γλίτωσε με μικροεκδορές…

Το νέο θανατηφόρο αυτοκινητιστικό δυστύχημα, το έκτο φετινό στη Λάρνακα με ισάριθμα θύματα, συνέβη λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα, στα Λειβάδια. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 45χρονος ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του στην οδό Ανδρέα Κάλβου παρέλειψε να σταματήσει σε αλτ, με αποτέλεσμα να εισέλθει στην οδό Σταδίου (παρά το γήπεδο) και να συνεχίσει την πορεία του στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Σε κάποια στιγμή, προσέκρουσε βίαια σε μεταλλική ταμπέλα του Δήμου Λειβαδιών, την οποία απέκοψε και ακολούθως το αυτοκίνητό του ανατράπηκε σε παρακείμενο χωράφι.

 

 

Ο θάνατος του οδηγού ήταν ακαριαίος. Απεγκλωβίστηκε από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου του με την παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Αντίθετα ο συνοδηγός του, Γερμανός υπήκοος, 40 χρόνων, ο οποίος φορούσε ζώνη ασφαλείας, κατάφερε να εξέλθει μόνος του από το αυτοκίνητο και ζήτησε βοήθεια από γειτονικό σπίτι, προκειμένου να ειδοποιηθούν και να φθάσουν στην σκηνή ασθενοφόρο και η Αστυνομία.

Όταν ο 45χρονος Λάνγκερ μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, οι επί καθήκοντι γιατροί απλά διαπίστωσαν τον θάνατό του. Ο υπεύθυνος της Τροχαίας Λάρνακας Χάρης Χατζηγιασεμής δήλωσε ότι η νεκροτομή στη σορό του άτυχου άνδρα θα καταδείξει κατά πόσο οδηγούσε υπό την επήρεια οινοπνευματωδών ποτών ή όχι. Το θύμα ήταν διαζευγμένο και είχε ένα παιδί. Η οικογένειά του διαμένει στο εξωτερικό. Εργαζόταν σ’ εταιρεία στην Κύπρο και διέμενε μόνιμα στην περιοχή της Ορόκλινης.

Send this to a friend