Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο Δήμος Αραδίππου βραβεύθηκε για 5η φορά στα Παγκύπρια Περιβαλλοντικά Βραβεία
Ο Δήμος Αραδίππου βραβεύθηκε για 5η φορά στα Παγκύπρια Περιβαλλοντικά Βραβεία

Ο Δήμος Αραδίππου βραβεύθηκε για 5η φορά στα Παγκύπρια Περιβαλλοντικά Βραβεία

Ο Δήμος Αραδίππου βραβεύθηκε για 5η φορά στα Παγκύπρια Περιβαλλοντικά Βραβεία για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις για το 2020.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ) ανέδειξε τον Δήμο Αραδίππου ως «Πράσινη Πόλη της Κύπρου» για το έτος 2020. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 29 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης, παρέλαβε από τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Δρ. Κώστα Καδή, τον διακριτικό τίτλο για τις καινοτόμες και πρωτοπόρες πρωτοβουλίες που ανέπτυξε ο Δήμος Αραδίππου για το έτος 2020».

Συγκεκριμένα «ο Δήμος Αραδίππου βραβεύτηκε για το ευρωπαϊκό έργο  με το ακρώνυμο «ECORouTs» που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του διασυνοριακού προγράμματος συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020 με τέσσερεις εταίρους: τον Δήμο Ηρακλείου (ΚΔ), τον Δήμο Πάφου (Δ2), τον Δήμο Χανίων (Δ3) και τον Δήμο Αραδίππου (Δ4).  Η συγκεκριμένη πράξη συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους Ελλάδας και Κύπρου με συνολικό προϋπολογισμό ύψους  €1,262,200.00, εκ των οποίων ο Δήμος Αραδίππου χρηματοδοτήθηκε  με το ποσό των €172.000».

 

 

Στόχος του έργου είναι «η μείωση των ρύπων στην ατμόσφαιρα με την υιοθέτηση ηλεκτροκίνητων οχημάτων αλλά και την ενημέρωση και εκπαίδευση του κοινού για την συμβολή αυτών των οχημάτων στην μείωση των ρύπων. Επιπρόσθετα ο Δήμος Αραδίππου μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, εφάρμοσε τεχνολογία GPS σε όλα τα υπηρεσιακά οχήματα και χρηματοδότησε μια συγκοινωνιακή μελέτη τόσο για τον πυρήνα του Δήμου, όσο και για τη βιομηχανική περιοχή του».

Ο Δήμαρχος Ευάγγελος Ευαγγελίδης ανέφερε πως «στόχος μας είναι, χρόνο με τον χρόνο, ο Δήμος Αραδίππου να μετατρέπεται σε μια πιο Πράσινη Πόλη, μειώνοντας τις εκπομπές αερίων, επιβλαβών για το περιβάλλον και τους πολίτες μας, προσφέροντας καθαρότερο περιβάλλον και βελτιώνοντας το βιοτικό τους επίπεδο. Ο Δήμος προωθεί ενέργειες, εντάσσεται σε προγράμματα και υλοποιεί δραστηριότητες οι οποίες συμβαδίζουν με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και καταστροφής του περιβάλλοντος, εδώ και αρκετά χρόνια».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «μέσω του προγράμματος ο Δήμος παρέλαβε δύο  ολοκαίνουρια ηλεκτροκίνητα Nissan Leaf Zero Emissions, τα οποία χρησιμοποιούνται καθημερινά από το προσωπικό του Δήμου Αραδίππου, για διεκπεραίωση των εργασιών τους, προωθώντας την ανάγκη της αύξησης της χρήσης οχημάτων μηδενικών ρύπων, τόσο σε δημόσιο, αλλά και σε ιδιωτικό επίπεδο».

Send this to a friend