Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Το βιβλίο «Η πνευματική δημιουργία στη Λάρνακα – 100 Λογοτέχνες της Λάρνακας» παρουσιάστηκε στην Αθήνα
Το βιβλίο «Η πνευματική δημιουργία στη Λάρνακα – 100 Λογοτέχνες της Λάρνακας» παρουσιάστηκε στην Αθήνα

Το βιβλίο «Η πνευματική δημιουργία στη Λάρνακα – 100 Λογοτέχνες της Λάρνακας» παρουσιάστηκε στην Αθήνα

Tο βιβλίο των Γλαύκου Γεωργιάδη, Κώστα Κατσώνη και Γιώργου Κιτρομηλίδη, «Η πνευματική δημιουργία στη Λάρνακα – 100 Λογοτέχνες της Λάρνακας» (Τόμος Α΄), παρουσιάστηκε την περασμένη Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 παρουσιάστηκε, στο Σπίτι της Κύπρου, στην Αθήνα.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι, το βιβλίο «Η Πνευματική Δημιουργία στη Λάρνακα – 100 Λογοτέχνες της Λάρνακας», που έγραψαν οι συγγραφείς Γλαύκος Γεωργιάδης, Γιώργος Κιτρομηλίδης και Κώστας Κατσώνης είναι ο πρώτος τόμος μιας σειράς από εκδόσεις που στόχο έχουν να καλύψουν το σύνολο των πνευματικών δημιουργών της Λάρνακας, λογοτεχνών και άλλων.

Στον πρώτο τόμο έχουν περιληφθεί 100 λογοτέχνες, από τους οποίους οι πενήντα έχουν φύγει από τη ζωή, ενώ οι άλλοι πενήντα είναι εν ζωή. Για κάθε συγγραφέα παρατίθεται σύντομο εργοβιογραφικό σημείωμα και ενδεικτικά αποσπάσματα (ποιητικά και πεζά) από το λογοτεχνικό του έργο.

 

 

Ανάμεσα τους περιλαμβάνονται σημαντικοί Κύπριοι συγγραφείς που είτε γεννήθηκαν στη Λάρνακα είτε έζησαν και δημιούργησαν στην πόλη του Ζήνωνα, όπως είναι οι διαλεκτικοί μας ποιητές Δημήτρης Λιπέρτης και Βασίλης Μιχαηλίδης, οι λαϊκοί ποιητές Παύλος Λιασίδης και Ανδρέας Μαππούρας και οι δόκιμοι λογοτέχνες Γλαύκος Αλιθέρσης, Τεύκρος Ανθίας, Παύλος Βαλδασερίδης, Στέφανος Ζυμπουλάκης, Γιάννης Λεύκης, Ξάνθος Λυσιώτης, Κώστας Μόντης, Παντελής Μηχανικός, Θεοδόσης Νικολάου,  Φοίβος Σταυρίδης και άλλοι, αναφέρεται τέλος.

Send this to a friend