Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Σκάφος πολλαπλών αποστολών θα υποδέχεται η Μαρίνα Αγίας Νάπας
Σκάφος πολλαπλών αποστολών θα υποδέχεται η Μαρίνα Αγίας Νάπας

Σκάφος πολλαπλών αποστολών θα υποδέχεται η Μαρίνα Αγίας Νάπας

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι κατασκευαστικές εργασίες στη μαρίνα Αγίας Νάπας, η οποία ολοκληρώνεται και παραδίδεται σε φάσεις, σύμφωνα με το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης της διαχειρίστριας εταιρείας.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι η μαρίνα θα διαθέτει τον μεγαλύτερο εμπορικό χώρο σ’ ολόκληρη την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου με συνολική έκταση πέραν των 4 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, ενώ όσον αφορά το λιμενικό κομμάτι, από τον Ιούνιο του 2020 ξεκίνησε να υποδέχεται σκάφη αναψυχής όλων των τύπων, ακόμα και Superyacht, μήκους 85m. Πέραν των υπηρεσιών ελλιμενισμού, στις εγκαταστάσεις της μαρίνας παρέχεται επισκευαστική υπηρεσία με σύγχρονο γερανό ανέλκυσης σκαφών.

 

Στην ανακοίνωση προστίθεται ακόμα ότι στο σύστημα αποθήκευσης μικρών σκαφών (Dry Stack) δύναται να φυλαχθούν για τη χειμερινή περίοδο σκάφη με μέγιστο μήκος 10m. «Η υπερσύγχρονη κι έξυπνη μαρίνα, όπως έχει χαρακτηριστεί, τηρεί σε πλήρη ετοιμότητα ηλεκτρονικά συστήματα και πλωτά μέσα επιτήρησης και άμεσης επέμβασης σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης», σημειώνεται.

Τελευταίο απόκτημα της μαρίνας, συνεχίζει η ανακοίνωση, αποτελεί το σκάφος πολλαπλών αποστολών, το οποίο έχει τη δυνατότητα υποστήριξης των Superyachts σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ενώ παράλληλα λειτουργεί και ως σκάφος πυρόσβεσης και διάσωσης.

Επιπρόσθετα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σκάφος μεταφοράς VIP και να αντιμετωπίσει πιθανή ρύπανση στη θάλασσα, ενώ είναι έτοιμο και για παροχή βοήθειας στη θάλασσα προς εξυπηρέτηση αναγκών των Δήμων Αγίας Νάπας και Σωτήρας, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της εταιρείας M.M. Makronisos Marina Ltd.

Η εμπορική ζώνη

————————-

Όσον αφορά την εμπορική ζώνη της μαρίνας Αγ. Νάπας, βρίσκεται σε πιλοτική φάση λειτουργίας από τον Ιούλιο του 2021, με διάφορα brands και καταστήματα, τα οποία είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν ενοίκους, επισκέπτες, ιδιοκτήτες σκαφών και πληρώματα. Στην ανακοίνωση σημειώνεται, επίσης, ότι οι εργασίες συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς και στον χώρο εκδηλώσεων (Event Center), ο οποίος σύντομα θα αποτελεί ιδανικό χώρο για διοργάνωση εκδηλώσεων. «Οι επισκέπτες στη μαρίνα Αγίας Νάπας μπορούν να κάνουν χρήση του νέου κλειστού χώρου στάθμευσης που διαθέτει τέσσερις ορόφους, χωρητικότητας πέραν των 550 αυτοκινήτων, στην καρδιά της εμπορικής ζώνης. Η στάθμευσης θα είναι δωρεάν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2021».

Ο ανατολικός πύργος

——————————

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι εργασίες στον ανατολικό πύργο της μαρίνας, ενώ το πρώτο show apartment θα είναι διαθέσιμο για επισκέψεις από ενδιαφερόμενους και πιθανούς αγοραστές το Νοέμβριο.

Παράλληλα, το πλάνο προώθησης του δυτικού πύργου αξιολογείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ και οι δύο πύργοι που συγκαταλέγονται στη λίστα με τα 32 περιστρεφόμενα (twisted) κτίρια παγκοσμίως, θα έχουν ύψος πάνω από 100 μέτρα και θα είναι ευδιάκριτοι από στεριά και θάλασσα.

Σύντομα θα ξεκινήσουν σταδιακά να παραδίδονται και οι επαύλεις στους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι μπορούν να τις παραλάβουν εντός 6 μηνών από την ημερομηνία συμφωνίας της αγοράς.

 

Send this to a friend