Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ Λέξη προς λέξη οι ατάκες Χαμπουλλά για κόσμο, το ξέσπαμα του Τιμούρ, κριτική, διαιτησία και… ΓΣΠ
Λέξη προς λέξη οι ατάκες Χαμπουλλά για κόσμο, το ξέσπαμα του Τιμούρ, κριτική, διαιτησία και… ΓΣΠ

Λέξη προς λέξη οι ατάκες Χαμπουλλά για κόσμο, το ξέσπαμα του Τιμούρ, κριτική, διαιτησία και… ΓΣΠ

 

 

Για πολλά και διάφορα μίλησε ο Ευγένιος Χαμπουλλάς στην Cablenet και στην εκπομπή «ΑΝΟλα στη φόρα».

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα είπε:

«Είναι σειρά παραγόντων ίσως και από την κούραση ορισμένων ατόμων. Είναι γενικό όμως το πρόβλημα που υπάρχει και γι’ αυτό εργαζόμαστε σε συνεργασία με το προπονητικό τιμ για να βρούμε τη λύση. Υπάρχει τακτική συνεργασία με τον προπονητή και τους συνεργάτες του και είμαστε σε εγρήγορση για να ανατρέψουμε το αρνητικό κλίμα και εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα στα τελευταία στις εγχώριες διοργανώσεις. Αυτά πρέπει να γίνονται με καθαρό μυαλό, σε πνεύμα συνεργασίας και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν την Ανόρθωση αφορισμοί, προπηλακισμοί και πανικός. Δεν επαναπαυόμαστε αλλά δεν πανικοβαλλόμαστε.

 

Η αμυντική λειτουργία της ομάδας χρειάζεται άμεση βελτίωση. Εκείνο που λέω είναι ότι υπάρχει γνώση για το τι πρέπει να γίνει. Υπάρχει πλήρης στήριξη στις προσπάθειες του προπονητή και των συνεργατών του αλλά και των ποδοσφαιριστών και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε. Πολλές φορές το κάνουμε με αθόρυβο τρόπο, αλλά με τρόπο για να ανατρέψουμε αυτή την εικόνα που στεναχωρεί τον κόσμο μας αφάνταστά. Θέλω να ζητήσω ένα ειλικρινές συγνώμη στον κόσμο που τον πικράναμε τους τελευταίους δυο μήνες. Είναι όμως το ίδιο τιμ που μας έδωσε τόσες χαρές με την πρόκριση στην Ευρώπη και την κατάκτηση του κυπέλλου.

Χρειάζεται διάλογος, ανταλλαγή απόψεων και προς αυτή την κατεύθυνση θα πορευτούμε και ελπίζω σύντομα θα δούμε αλλαγές. Η παρουσία μου στο Αντώνης Καράς είναι σχεδόν καθημερινή. Και σήμερα το πρωί πέρασα και μίλησα με τον προπονητή και ανταλλάξαμε απόψεις μέσα από το διάλογο και την συζήτηση. Σε αυτό που καταλήξαμε είναι ότι χρειαζόμαστε ηρεμία, η ομάδα θέλει στήριξη. Έχουμε να δώσουμε 8 ακόμη παιχνίδια μέχρι την νέα μεταγραφική περίοδο και αν κρίνουμε ότι χρειάζονται αλλαγές θα τις κάνουμε. Η Ανόρθωση θα καταφέρει να βελτιώσει αισθητά τη θέση της. Αλλαγές εσωτερικές θα γίνουν, ναι».

Για την κριτική στη διοίκηση:
«Δεν μπορεί να υπάρξει δράση και επιχειρείν που να μην δέχεται κριτική. Είναι σωστό και φρόνιμο και είναι καλοδεχούμενη η κριτική, εφόσον ασκείται σε κόσμια πλαίσια και την ώρα που πρέπει. Δέχομαι και την κριτική και προσωπικά και σαν διοίκηση. Αυτή η κριτική που επιβάλλεται να γίνεται και την θέλουμε δεν μπορεί να γίνεται κατά την διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, δεν μπορεί να στοχεύει κανένα και δει προπονητή ή παίκτες, διότι μετά παύει να είναι κριτική αλλά μετατρέπεται σε μία επιζήμια πράξη.

Εμείς θέλουμε τον κόσμο υποστηριχτή μας την ώρα του αγώνα και μετά τον αγώνα έχει το δικαίωμα ο καθένας να πει τα κακά και να ασκήσει την κριτική το όμορφα και ωραία. Θέλω να προσθέσω ότι αν έχουμε πετύχει κάτι σαν σύλλογος και ομάδα, όχι μόνο τα τελευταία χρόνια, είναι ακριβώς επειδή είχαμε πάντοτε σαν κύριο στήριγμα μας τον μεγάλο κόσμο της Ανόρθωσης και θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος να εξηγήσουμε και να επικοινωνήσουμε με κάποιους που είναι πιο θερμόαιμοι, ότι την ώρα που εκφράζονται να είναι ώρα που η ομάδα δεν αγωνίζεται. Δεν μπορεί στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» ούτε, 1,2 ή 3 άτομα να γιουχαΐζουν και να χαλούν την εξαιρετική εικόνα που δημιουργεί ο κόσμος μας. Αν θέλουν να πουν κάτι πιο έντονα παρακαλώ να μου τα λεν εμένα, όχι στους παίκτες».

Για το ξέσπασμα του Τιμούρ Κετσπάγια:
«Είναι φυσικό μετά από ένα αποτέλεσμα που ήταν και ατυχές, γιατί για μία ακόμη φορά δεν πήραμε αυτά που δικαιούμασταν και δεχθήκαμε εύκολα το γκολ. Δεν είχαμε την συγκέντρωση μπροστά απο το αντίπαλο τέρμα. Όταν ο προπονητής τα βλέπει αυτά είναι λογικό να είναι στεναχωρημένος και έντονος στις δηλώσεις του. Γνωρίζοντας τον άνθρωπο Τιμούρ σε καμία περίπτωση δεν υποτιμά. Αγαπά και σέβεται τον κόσμο της Ανόρθωσης.

Ο ίδιος από την εκπομπή σας αναγνώρισε το μεγαλείο του κόσμου και με την αναφορά στον τελικό του κυπέλλου. Χθες όμως σε μία στιγμή ιδιαίτερης φόρτισης, με αφορμή όσα συνέβησαν και ίσως ακούστηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα τα οποία κακίζουμε, παρουσιάστηκε πιο έντονος και επικριτικός. Θα το θέσουμε αυτό το θέμα και στην ΚΟΠ κατά πόσο πρέπει να βγαίνει ο προπονητής στα ΜΜΕ αμέσως μετά το τέλος του αγώνα. Ακόμα και εμείς μετά το ματς κάνουμε λάθη και το αναγνωρίζουμε αργά. Όλη η ομάδα είναι στεναχωρημένη. Όλοι κάνουν την αυτοκριτική τους και θα δούμε αλλαγή ελπίζω σύντομα και να μας χαμογελάσει και λίγο και η τύχη».

Η τοποθέτηση του για το γκολ:
«Ήταν μία κακή απόφαση. Ήταν καθαρό το γκολ και το διέγνωσα από την πρώτη στιγμή από την κερκίδα. Ήταν δύσκολο για να είμαι ειλικρινής να το δει ο επόπτης και διαιτητής. Ήταν ένα σουτ από μακριά. Ήταν λάθος η απόφαση τους, δεν μπορώ να τους καταλογίσω σκοπιμότητα αλλά δεν παύει να είναι έλα λάθος. Το αξιοσημείωτο είναι ότι ούτε το ΒΑΡ κατάφερε να διορθώσει το λάθος. Είναι η δεύτερη φορά που γίνεται η ίδια φάση και ίσως η ΚΟΠ θα πρέπει ανεξαρτήτου κόστους να εφαρμόσει την τεχνολογία γραμμής σε όλα τα γήπεδα.

Στηρίζουμε τη διαιτησία αλλά δεν δίνουμε λευκή επιταγή στα λάθη. Δεν στηρίζουμε κακές διαιτησίες, αυτές που βλέπεις ότι από την αρχή έχουν σκοπό να σου κάνουν ζημιά. Ασφαλέστατα θα γίνουν λάθη και είμαστε ανθρώπινοι στην αντιμετώπιση τους. Έχουμε δει στα τελευταία παιχνίδια σε άλλους αγώνες. Διαιτητές και βαρίστες, κυρίως Κύπριοι να κάνουν σημαντικά εξόφθαλμα λάθη και να μην τα διορθώνουν.

Υπάρχουν φάσεις που ούτε το ΒΑΡ μπορεί να διορθώσει λόγω και της λογικής που λειτουργεί το ΒΑΡ. Υπάρχουν φάσεις για κόκκινες κάρτες την προηγούμενη αγωνιστική και σε άλλα παιχνίδια που αγνοήθηκαν από τους διαιτητές. Δεν θέλω να πιστέψω ότι φθάσαμε στο κατάντημα όποιος φωνάξει παραπάνω. Θα παρακολουθήσουμε την απόδοση συγκεκριμένων διαιτητών οι οποίοι όχι μόνο στα δικά μας ματς, αλλά και σε άλλα, έκαναν λάθη και όταν κρίνουμε θα κάνουμε παρεμβάσεις».

«Το βαρόμετρο που καθόρισε την απόφαση μας ήταν η χωρητικότητα και τα μέτρα με τον κορωνοιό και ότι δεν θέλαμε να στερήσουμε από κανένα την παρουσία του στο γήπεδο. Αν πηγαίναμε στην Αρένα θα είχαμε πιο καυτή έδρα αλλά την ίδια ώρα κάποια μικρά παιδιά θα τηλεφωνούσαν και δεν θα έβρισκαν εισιτήρια.

Με την Χάποελ Μπερ Σεβά είδα τον μικρό στην κερκίδα να πανηγυρίζει με τέτοιο τρόπο. Μετά είπα στο συμβούλιο μου ότι δεν πρέπει κανείς να μείνει εκτός γηπέδου. Αυτοί οι μικροί είναι το μέλλον της ομάδας».

Send this to a friend