Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Το ξέσπασμα της Μηλιώτη μετά την onair επίθεση (ΒΙΝΤΕΟ)
Το ξέσπασμα της Μηλιώτη μετά την onair επίθεση (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ξέσπασμα της Μηλιώτη μετά την onair επίθεση (ΒΙΝΤΕΟ)

Επίθεση στον αέρα της εκπομπής της δέχθηκε η δημοσιογράφος του ΡΙΚ Κατερίνα Μηλιώτη.

Το συμβάν εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε με τον Κρις Τριανταφυλλίδη και τον Μιχάλη Παπαπέτρου.

Ο κ. Παπαπέτρου ανέπτυξε ένα σκεπτικό είπε απευθυνόμενη στον κ.Τριανταφυλλίδη, προσθέτοντας ότι ο κ. Παπαπέτρου έκανε λόγο και περιέγραψε πισωγυρίσματα κατά την άποψή του, τα οποία έκανε η δική μας πλευρά. Η δημοσιογράφος συνέχισε λέγοντας ότι δεν έχουμε πείσει (σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Παπαπέτρου) τον ΓΓ και γι’ αυτό τον λόγο δεν επιρρίπτει ευθύνες. Αναφέρθηκε κιόλας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων στην Κύπρο δεν δέχεται ΔΔΟ. Δεν ξέρω αν ο ΓΓ θα πάει να ρωτήσει ένα ένα τα κόμματα τι δέχονται και τι δεν δέχονται. Τουλάχιστον τα δυο μεγάλα κόμματα δέχονται την ΔΔΟ.

 

 

Αυτά όλα είναι υπεραπλουστεύσεις κ. Μηλιώτη, απαράδεκτες. Αν θέλετε να κάτσετε στην απ’ εδώ πλευρά του τραπεζιού, να λέτε αυτά τα πράγματα, είπε σε έντονο ύφος ο κ. Παπαπέτρου.

Πιο κάτω ο διάλογος που ακολούθησε

– Δεν μου είπατε ότι οι πολιτικές δυνάμεις, οι πλείστες, δεν αποδέχονται τη ΔΔΟ;

– Βεβαίως… και με ειρωνεύεστε ότι θα πιάσει ο ΓΓ ένα ένα τα πολιτικά κόμματα.

– Κ.Παπαπέτρου μην οργίζεστε.. μου είπατε ότι ο ΓΓ..

– Ελάτε ποδά!

– Σας παρακαλώ!

– Ελάτε ποδά! Το κάμνετε τακτικά τον τελευταίο καιρό

– Σας παρακαλώ πάρα πολύ

– Δεν ξέρω τι επάθετε ξαφνικά τον τελευταίο καιρό, συμπεριφέρεστε σαν κομματάρχης!

– Κ. Παπαπέτρου… σας ρωτώ, μου είπατε ότι ο ΓΓ όταν βλέπει τις πολιτικές δυνάμεις να μην δέχονται την ΔΔΟ πώς θα επιρρίψει ευθύνες. Και γω σας ερωτώ πίσω από την στιγμή που το ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ, τα δυο μεγάλα κόμματα, δημοσίως δέχονται την ΔΔΟ, ο ΓΓ κ. Παπαπέτρου θα λάβει υπόψη τι λένε και τι όχι τα μικρότερα κόμματα;

– Αν τα δυο μεγάλα κόμματα θα είχαν διαφορετική στάση να είστε σίγουρη ότι θα μας καταλογίζονταν και ευθύνες. Ο λόγος που δεν μας καταλογίζουν είναι η πλειοψηφία των δυο μεγάλων κομμάτων. Δεν περνά όμως απαρατήρητο το γεγονός… σκέφτεται τα δεδομένα στην Κύπρο, τη φιλολογία που αναπτύχθηκε στο παρελθόν, για θέσεις της δικής μας πλευράς, εντελώς διαφορετικές από την* ΔΔΟ, για δυο κράτη εννοώ. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους ισχυρισμούς του Τσαβούσογλου ότι του είπε ο ΠτΔ, αναφέρομαι σε καμιά 150αριά Ελληνοκύπριους από τον χώρο του ΔΗΣΥ κατά 90%, που τους έλεγε, τους βολιδοσκοπούσε για τα δυο κράτη. Και όταν ρωτήθηκε και πιέστηκε ο τότε ΚΕ, θυμάστε ποια ήταν η απάντησή του. Ότι ο Πρόεδρος τα έλεγε για να δει ποιες εν’ οι αντιδράσεις στα δυο κράτη. Ας μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας, είπε ο κ. Παπαπέτρου.

Στη συνέχεια, η δημοσιογράφος έδωσε τον λόγο στον κ. Τριανταφυλλίδη, λέγοντας ότι «δεν έχει καταλάβει ακόμη το ξέσπασμα αυτό».

-«Εγώ το κατάλαβα», είπε ο κ. Παπαπέτρου.

-Κ. Παπαπέτρου, σας παρακαλώ. Ελάτε κ. Τριανταφυλλίδη, συνέχισε η δημοσιογράφος.

«Κ.Μηλιώτη προτιμώ να μην συνεχίσω να συμμετέχω σε αυτή την συζήτηση. Με τον τρόπο που έχει εξελιχθεί… εμμένω στην αρχική μου τοποθέτηση», είπε ο Κρις Τριανταφυλλίδης. Ωστόσο, ο κ.Τριανταφυλλίδης συνέχισε και τοποθετήθηκε επί της συζήτησης.

Η δημοσιογράφος πήρε ξανά τον λόγο, με την ολοκλήρωση της συζήτησης και είπε πως νιώθει πολύ έντονα ότι θέλει να ρωτήσει και τους δυο επειδή είναι και νομικοί, όταν δέχονται επιθέσεις οι δημοσιογράφοι, είτε από εκπροσώπους κομμάτων, είτε από οποιονδήποτε άλλον, που τους αποκαλούν εκπροσώπους του οποιουδήποτε κόμματος ή της Κυβέρνησης ή κομματάρχες, τι θα πρέπει να κάνουν.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης είπε ότι προσπάθησε να περάσει την αντίδρασή του λέγοντας πως δεν θέλει να συνεχίσει, ωστόσο συνέχισε επειδή η ίδια του το ζήτησε.

Ο κ. Παπαπέτρου είπε ότι ναι οι δημοσιογράφοι πρέπει να τυγχάνουν σεβασμού αλλά την ίδια ώρα πρέπει να σέβονται και το λειτούργημα και την δουλειά που κάνουν. «Και έχουν συγκεκριμένο ρόλο να διαδραματίσουν. Πολύ περισσότερο δεν πρέπει να διανοούνται κάν να ειρωνευτούν τον φιλοξενούμενό τους στα πλαίσια μιας συζήτησης», είπε ο κ. Παπαπέτρου.

Κλείνοντας την εκπομπή, η δημοσιογράφος είπε πως «οι δικοί μου γονείς με έμαθαν να μην σκύβω το κεφάλι και να προχωρώ με αξιοπρέπεια. Δεν θα σκύψω το κεφάλι, γιατί έμαθα να κάνω το χατίρι των γονιών μου και όχι των υπολοίπων».

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend