Το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη
Η Ελλάδα και η Κύπρος αποχαιρετούν σήμερα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος έφυγε σε ηλικία 96 ετών.
Η σορός μεταφέρθηκε στον Γαλατά Χανίων, τον τόπο των προγόνων του, όπου και επέλεξε να είναι η τελευταία του κατοικία. Εκεί αναπαύονται οι γονείς και ο αγαπημένος του αδελφός Γιάννης.
«Σώπα όπου να’ναι θα σημάνουν οι καμπάνες» τραγουδούν οι παραβρισκόμενοι καθώς το φέρετρο του μουσικοσυνθέτη έμπαινε στην εκκλησία.
Νωρίτερα, κατά την αναχώρηση της σορού από την Μητρόπολη πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο χειροκροτούσαν φωνάζοντας «αθάνατος», ενώ τραγουδούσαν συνθέσεις του εκλιπόντα. Παράλληλα πένθιμα παιάνιζε η φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Χανίων.
Χιλιάδες άνθρωποι, κάθε ηλικίας, βρέθηκαν από νωρίς το πρωί της Πέμπτης (9/9) στους δρόμους των Χανίων και τη Μητρόπολη της πόλης, για να αποχαιρετίσουν τον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη.
Δείτε πιο κάτω LIVE εικόνα:












