
Πέντε νεκροί στην ελεεύθερη Αμμόχωστο, οι τρεις οδηγούσαν δίκυκλα
ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ
Το τέταρτο θύμα της ασφάλτου μέσα στο 2021 στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου είναι ο 25χρονος Ανδρέας Κότας, από την Ξυλοφάγου, ο οποίος έχασε τη ζωή σε οδική σύγκρουση που συνέβη σήμερα τα ξημερώματα, λίγο πριν από τις 3π.μ., όταν η μοτοσικλέτα που οδηγούσε συγκρούστηκε βίαια με σκυβαλοφόρο όχημα.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα τρία από τα τέσσερα θύματα της ασφάλτου στην επαρχία Αμμοχώστου οδηγούσαν δίκυκλα οχήματα (μοτοσικλέτες και μοτοποδήλατο)… Το νέο θανατηφόρο δυστύχημα συνέβη στην οδό Μιχαλάκη Βραχίμη, στην Ξυλοφάγου.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ενώ ο 25χρονος οδηγούσε την μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτα του στο δρόμο αυτό με κατεύθυνση την Αγία Νάπα, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται συγκρούστηκε με σκυβαλοφόρο όχημα που οδηγούσε 45χρονος.
Σύμφωνα με τις προκαταρτικές εξετάσεις, το σκυβαλοφόρο όχημα φαίνεται να ανέκοψε την πορεία της μοτοσυκλέτας. Από την σύγκρουση, ο άτυχος νέος εκτινάχθηκε από τη μοτοσυκλέτα και τραυματίστηκε θανάσιμα, ενώ το όχημά του καταστράφηκε ολοσχερώς από φωτιά που ξέσπασε μετά τη σύγκρουση.
Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε τον μοτοσικλετιστή στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.
Ο Κότας, ο οποίος ήταν αρραβωνιασμένος, δεν έφερε προστατευτικό κράνος. Στον οδηγό του σκυβαλοφόρου, ο οποίος συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων, διενεργήθηκε έλεγχος αλκοτέστ με μηδενική ένδειξη. Είναι το δεύτερο θανατηφόρο με θύμα μοτοσικλετιστή που συμβαίνει μέσα σ’ ένα διήμερο μετά τον τραγικό θάνατο 28χρονου στην περιοχή Ομονοίας, στη Λεμεσό.
Ο Ανδρέας Κότας είναι το 26ο θύμα που χάνει τη ζωή του στην άσφαλτο μέσα στο 2021, σε 25 θανατηφόρες οδικές συγκρούσεις που έγιναν παγκυπρίως.
Τέλος σε θανατηφόρα οδική σύγκρουση, που συνέβη χθες το απόγευμα, στην επαρχία Αμμοχώστου, έχασε τη ζωή του ο 24χρονος, Tulsi Bhusal, από το Νεπάλ, ενώ 30χρονη νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.
Το τροχαίο συνέβη γύρω στις 6.20μ.μ. στην οδό Ακροπόλεως, στη Δερύνεια, όταν ο 24χρονος, κάτω από διερευνώμενες συνθήκες, απώλεσε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας που οδηγούσε, με αποτέλεσμα αυτή να παρεκκλίνει της πορείας της και να προσκρούσει σε περιτοίχισμα οικίας.
Από την πρόσκρουση τραυματίστηκαν τόσο ο 24χρονος οδηγός, όσο και η 30χρονη, η οποία επέβαινε επίσης στη μοτοσικλέτα. Μεταφέρθηκαν, με ασθενοφόρο, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου ο 24χρονος υπέκυψε στα τραύματά του. Όσον αφορά στην 30χρονη όπως διαπιστώθηκε φέρει πολλαπλά κατάγματα και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της, διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, για περαιτέρω νοσηλεία.
13χρονος στο τιμόνι
—————————-
Στο μεταξύ, στην επαρχία Λάρνακας 13χρονος συνελήφθη να οδηγεί αλόγιστα κι επικίνδυνα αυτοκίνητο, χωρίς άδεια οδηγού, πιστοποιητικό ασφάλειας και χωρίς να φέρει ζώνη ασφαλείας. Γύρω στις 1.30 τα ξημερώματα χθες, ενώ μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Αραδίππου διενεργούσαν ελέγχους στο πλαίσιο πρόληψης της νεανικής παραβατικότητας, έκαναν σήμα σε αυτοκίνητο να σταματήσει. Ο οδηγός του οχήματος, όμως, παρέλειψε να σταματήσει και συνέχισε την πορεία του οδηγώντας αλόγιστα κι επικίνδυνα, παραβιάζοντας σήματα της τροχαίας.
Τα μέλη της Αστυνομίας καταδίωξαν και ανέκοψαν τελικά το αυτοκίνητο σε δρόμο του Καλού Χωριού Λάρνακας και διαπιστώθηκε ότι οδηγός ήταν 13χρονος, ο οποίος δεν είναι κάτοχος άδειας οδήγησης και οδηγούσε χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας και χωρίς να φέρει ζώνη ασφαλείας.
Στο αυτοκίνητο επέβαινε κι άλλος 13χρονος ως συνοδηγός. Ενημερώθηκε ο πατέρας του 13χρονου οδηγού και οδηγήθηκε στον αστυνομικό σταθμό, όπου κατηγορήθηκε γραπτώς για το γεγονός ότι επέτρεψε στο ανήλικο παιδί του να οδηγήσει.
Την υπόθεση διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Αραδίππου.