Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Πέτρος Άσσιας: “Η τρέχουσα περίοδος είναι η καλύτερη από τουριστικής άποψης σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες”
Πέτρος Άσσιας:  “Η τρέχουσα περίοδος είναι η καλύτερη από τουριστικής άποψης σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες”

Πέτρος Άσσιας: “Η τρέχουσα περίοδος είναι η καλύτερη από τουριστικής άποψης σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες”

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Τις καλύτερες μέρες από τον καιρό που ξέσπασε η πανδημία στον τόπο μας βιώνει (και) ο κλάδος των κέντρων αναψυχής στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, όπως και η ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Ο φετινός Αύγουστος είναι με διαφορά ο καλύτερος μήνας από τουριστικής άποψης το 2021, με τους πλείστους ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση.

 

Σύμφωνα με τον τοπικό σύνδεσμο κέντρων αναψυχής, τα πλείστα κέντρα λειτουργούν κανονικά αυτή την περίοδο, ενώ υπάρχει μόνο ένας μικρός αριθμός υποστατικών, σε συγκεκριμένες περιοχές, που δεν έχουν ανοίξει φέτος, όπως για παράδειγμα στην περιοχή Περνέρα, στο Παραλίμνι, όπου τα πλείστα ξενοδοχεία λειτουργούν με το σύστημα του All Inclusive, ενώ υπάρχουν και ορισμένες ξενοδοχειακές μονάδες που δεν άνοιξαν καθόλου φέτος.

Ο εκπρόσωπος του τοπικού συνδέσμου κέντρων αναψυχής Πέτρος Άσσιας δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι η τρέχουσα περίοδος είναι η καλύτερη από τουριστικής άποψης σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες του φετινού καλοκαιριού και αυτό, κατά την άποψή του, οφείλεται στο γεγονός ότι στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου παραθερίζει ένα ενδιαφέρον μείγμα ξένων τουριστών, από διάφορες χώρες της Ευρώπης.

«Η κίνηση που έχουν τα κέντρα μας προέρχεται κυρίως από Κύπριους που κάνουν τις διακοπές τους στην περιοχή, αλλά παράλληλα ενδυναμώνεται και από την άφιξη ξένων τουριστών. Εκτός από τις δύο παραδοσιακές αγορές που έχουμε, τη ρωσική και την αγγλική, αυτή την εποχή φιλοξενούμε στην επαρχία μας επισκέπτες από την Σλοβακία, την Τσεχία, την Γερμανία, την Αυστρία και από την Ελβετία. Το γεγονός αυτό, ότι δηλαδή φιλοξενούμε περιηγητές διαφόρων εθνικοτήτων, είναι ενθαρρυντικό και ως προς τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι αρχές της επαρχίας μας για επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Πιστεύουμε ότι φέτος είναι η χρονιά που θα πρέπει να ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτό το μείγμα ξένων περιηγητών που βρίσκεται αυτή την εποχή στην περιοχή μας, ώστε να μην εξαρτόμαστε κάθε χρόνο μόνο από δύο συγκεκριμένες τουριστικές αγορές», σημείωσε ο κ.Άσσιας.

Ο νοτιότερος προορισμός

————————————     

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής ελεύθερης Αμμοχώστου τόνισε ότι οι τουριστικοί φορείς του τόπου θα πρέπει να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι η Κύπρος είναι ο νοτιότερος, πιο ζεστός τουριστικός προορισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, όπου δεν απαιτείται η αλλαγή νομίσματος για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες.

Τούτο, επισήμανε, αποτελεί πλεονέκτημα όχι μόνο για ν’ αυξηθεί η τουριστική κίνηση, αλλά παράλληλα για να επεκταθεί η τουριστική περίοδος, εάν είναι εφικτό μέχρι τον Νοέμβριο.

Send this to a friend