Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ “Τρέχει” με γοργούς ρυθμούς το εμβολιαστικό πλάνο της Κύπρου
“Τρέχει” με γοργούς ρυθμούς το εμβολιαστικό πλάνο της Κύπρου

“Τρέχει” με γοργούς ρυθμούς το εμβολιαστικό πλάνο της Κύπρου

Με χίλια δουλεύει η εμβολιαστική μηχανή με το ποσοστό του ενήλικου πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει το εμβολιαστικό του σχήμα να αγγίζει 70,3% ενώ την ίδια ώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση το αντίστοιχο ποσοστό είναι στο 62,4%.

Αυτοί που μέχρι στιγμής έχουν λάβει την πρώτη δόση φτάνουν το 76,6% και σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Υγείας ο στόχος είναι το 80% των εμβολιασμών, τουλάχιστον με την πρώτη δόση, να επέλθει μέχρι το τέλος του Αυγούστου. Ανέλπιστα καλά είναι τα νέα και για τους εμβολιασμούς στα παιδιά.

Το 8,6% των ηλικιών 12 με 15 έχει λάβει την πρώτη δόση αναμένοντας να ολοκληρώσει το εμβολιαστικό του σχήμα. Οι 16 – 17 ετών που έχουν πλήρως εμβολιαστεί είναι στο 22,3%. Όλα αυτά με την σχολική χρονιά να είναι προ των πυλών.

Ζωή Δωροθέα Πανά – Λέκτορας Παιδιατρικής
Είναι πολύ σημαντικοί οι αριθμοί των εμβολιασμών στα παιδιά ειδικά λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς γιατί πρέπει πάση θυσία να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία. Είναι θέμα που σίγουρα θα μας απασχολήσει.

Εξακολουθεί να κρίνεται ως ρευστή η κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια με τους ασθενείς να συνεχίζουν σε αυξημένα επίπεδα. Ο μικρότερος σε ηλικία ασθενής κορωνοιού που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο αναφοράς είναι 34 ετών με τον μέσο όρο ηλικίας των νοσηλευομένων στο Γενικό Αμμοχώστου να είναι τα 60 έτη.

ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΙ… ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει να διαφαίνεται η κατάσταση που διαμορφώθηκε από τις ημέρες των…διακοπών του δεκαπενταύγουστου. Με τις οικογενειακές συνάξεις, τις βραδινές εξόδους, αλλά και τις εκκλησίες γεμάτες.

Την ίδια ώρα ένα νέο φάρμακο, κατασκευασμένο από ομάδα Ισραηλινών επιστημόνων, αναπτερώνει τις ελπίδες αποθεραπείας των ασθενών κορωνο”ιού. Ένα φάρμακο το οποίο χορηγήθηκε σε νοσοκομεία της Ελλάδας με τα δεδομένα να καταγράφουν πως το σχεδόν το 93% των σοβαρά ασθενών κορωνοϊού αποθεραπεύτηκε σε λιγότερο από πέντε μέρες. Πριν καν προλάβει ο ιός να προκαλέσει σοβαρά συμπτώματα

Δώδεκα διαφοροποιήσεις ήρθαν να βρουν τις κατηγορίες ταξιδιών.

Στην πορτοκαλί πέφτουν Αυστρία, Βουλγαρία, Σλοβενία, Νορβηγία, Λιχτενστάιν, Λετονία, Βόρεια Μακεδονία
Καναδάς ενώ στην πράσινη κατηγορία ανεβαίνει η Κροατία.

Στο κόκκινο πέφτει Λιθουανία, Σουηδία, Βέλγιο και Σερβία.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend