Home ΣΤΟΙΧΗΜΑ Βασίζεται στην εμπειρία του Κεντ Νίλσεν η Σίλκεμποργκ
Βασίζεται στην εμπειρία του Κεντ Νίλσεν η Σίλκεμποργκ

Βασίζεται στην εμπειρία του Κεντ Νίλσεν η Σίλκεμποργκ

 

 

*Στο «JyskPark» του Σίλκεμποργκ η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται τη Σοντερίσκε σε παιχνίδι για την πρώτη αγωνιστική της Δανέζικης Superliga.

1750: Silkeborg IF – Sonderjyske 20:00 («Jysk Park»)

Σίλκεμποργκ: Στη δεύτερη θέση της Β’ κατηγορίας ολοκλήρωσε την πορεία της στο περσινό πρωτάθλημα η Σίλκεμποργκ, μία θέση που της εξασφάλισε και την άνοδο στους «μεγάλους».

 

Όπως στη περσινή σεζόν έτσι και φέτος η Σίλκεμποργκ θα συνεχίσει να πορεύεται με τον Κεντ Νίλσεν στον πάγκο της, αφού προς το πρόσωπο του 60χρονου τεχνικού υπάρχει πλήρης εμπιστοσύνη απ’ όλους, αποτελώντας και ένα από τα δυνατά ονόματα της Superliga, αφού προηγουμένως θήτευσε σε Μπρόντμπι, Άαλμποργκ, Άαρχους και Χόρσενς.

Στο μεταγραφικό κομμάτι, υπήρξε έντονη κινητικότητα στη Σίλκεμποργκ, καθώς απέκτησε τον τερματοφύλακα ΝικολάιΛάρσεν από την Γκινγκάμπ, τους αμυντικούς Αντρέ Καλισίρ από Απόλλωνα Σμύρνης. ΌλιβερΣόνε από την Κόγκε και τον μέσο Αντρέας Όγκεσεν από τη Φρεντερίτσια. Αντιθέτως, παρελθόν έχουν αποτελέσει οι ΆντερςΧάγκελσιερ (αμυντικός – Άαλμποργκ) και ΜάγκνουςΜάτσον (μέσος – Ναϊμέγκεν).

Αγωνιστικά νέα: Εκτός έμειναν οι ΤζόελΦέλιξ (βασικός αμυντικός), ΝίκλαςΧελένιους (βασικός επιθετικός) και ΣτέφανΤόρνταρσον (βασικός μέσος). Ο πρώτος βρίσκεται σε απομόνωση μετά που βρέθηκε θετικός στον Covid-19, ενώ ο δεύτερος παρόλο που επέστρεψε στις προπονήσεις δεν είναι ακόμη έτοιμος για επίσημο ματς. Ο Τόρνταρσον τραυματίστηκε στο τελευταίο φιλικό με το Αμβούργο και θα λείψει από τις πρώτες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του. Τέλος, δύσκολα θα αγωνιστεί και ο ΜίλανΜασόπ (βασικός αμυντικός), ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα στους προσαγωγούς.

Σοντερίσκε: Τη σεζόν 19/20 έφτασε στην κατάκτηση του κυπέλλου, κερδίζοντας στον τελικό με 2-0 την Άαλμποργκ. Την επόμενη σεζόν βρέθηκε και πάλι στον τελικό και είχε ως στόχο τη διατήρηση των κεκτημένων. Ωστόσο τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα υπολόγιζε, γνωρίζοντας βαριά ήττα με 4-0 από τη Ράντερς.

Στο πρωτάθλημα προσπάθησε να φανεί ανταγωνιστική και να συμπεριληφθεί μέσα στις πρώτες ομάδες, όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να ολοκληρώσει τη σεζόν, συμπεριλαμβανομένων και των ομίλων από την 8η θέση.

Αρχές Ιουλίου η Σοντερίσκε υπέγραψε τον ΜίκαελΜπορίς ως νέο τεχνικό της και άρχισε να πνέει αέρας αισιοδοξίας στα αποδυτήρια της ομάδας. Ο 46χρονος Γερμανός τεχνικός έχει περάσει από ομάδες που δεν ήταν κορυφαίες, με πιο σημαντικό το πέρασμα του από τις μικρές Κατηγορίες της εθνικής Ουγγαρίας (U19 και U21) αλλά και από τον πάγκο της ΜΤΚ Βουδαπέστης.

Αγωνιστικά νέα: Στα μεταγραφικά απέκτησε τους Ντούμπλεξ Τσαμπά και Φίλιπ Μπάντα, οι οποίοι ήρθαν από Στόμγκοντσετ και Κοπεγχάγη αντίστοιχα. Αντίθετα όμως το πιο πιθανό θα χάσει των εκ των κορυφαίων παικτών της περσινής σεζόν με 11 γκολ τον Χάτζι Ράιτ, ο οποίος δεν έχει επιστρέψει ακόμη στις προπονήσεις της ομάδας. Πιθανότερο σενάριο για την περίπτωση του Αμερικανού στράικερ είναι η διοίκηση να κάνει αποδεκτό το αίτημα του για άμεση παραχώρηση, αφού σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα που βγαίνουν προς τα έξω ο παίκτης δεν προτίθεται να ξαναφορέσει τη φανέλα του συλλόγου.

Δεν πήραν μέρος στα τελευταία φιλικά οι ΓιέπεΣίμονσεν (βασικός αμυντικός) και ΆντερςΓιάκομπσεν (βασικός επιθετικός, 10 γκολ πέρσι) και δίνονται αμφίβολοι.

Προϊστορία: Από τρεις νίκες μετράνε οι δύο ομάδες στην έδρα της Σίλκεμποργκ, ενώ έχουν καταγράψει και άλλες πέντε ισοπαλίες.

 

21.06.20 Superliga Σίλκεμποργκ Σοντερίσκε 1:2
18.08.19 Superliga Σίλκεμποργκ Σοντερίσκε 3:3
21.10.17 Superliga Σίλκεμποργκ Σοντερίσκε 1:0
05.12.16 Superliga Σίλκεμποργκ Σοντερίσκε 1:1
02.05.15 Superliga Σίλκεμποργκ Σοντερίσκε 2:2
01.08.14 Superliga Σίλκεμποργκ Σοντερίσκε 0:2
28.03.13 Superliga Σίλκεμποργκ Σοντερίσκε 0:5
20.05.12 Superliga Σίλκεμποργκ Σοντερίσκε 1:1
31.07.11 Superliga Σίλκεμποργκ Σοντερίσκε 1:1
20.04.11 Superliga Σίλκεμποργκ Σοντερίσκε 1:0
30.10.10 Superliga Σίλκεμποργκ Σοντερίσκε 3:1

 **Καλύτερο το κλίμα που επικρατεί στους γηπεδούχους, μετά τα προβλήματα των φιλοξενουμένων εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Ένα ακόμη στα υπέρ της Σίλκεμποργκ είναι ότι συνεχίζει με τον ίδιο τεχνικό στον πάγκο της, εν αντιθέσει με τη Σοντερίσκε που έχει καταφύγει σε έναν άπειρο τεχνικό που στο βιογραφικό του δεν υπάρχει κάτι το αξιόλογο. (Νίκη Σίλκεμποργκ στο 2,13, η ψηλότερη απόδοση της αγοράς, Meridianbet)

 

MOBILEAPPLICATIONBONUS: Στοιχηματίστε από το κινητό σας και πάρτε έξτρα μπόνους!

Send this to a friend