Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, χθες παρέπεμψε σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας, πέντε φυσικά πρόσωπα, καθώς και τέσσερα νομικά πρόσωπα, σε σχέση με ποινική υπόθεση, που αφορά κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν συνολικά 37 κατηγορίες, στις οποίες θα απαντήσουν εάν παραδέχονται ή όχι στις 24 Ιουνίου, ημερομηνία κατά την οποία ορίστηκε η πρώτη δικάσιμος της υπόθεσης ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Μεταξύ άλλων, οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν αδικήματα που αφορούν πλαστογραφία κυβερνητικών εγγράφων, κυκλοφορία πλαστών εγγράφων, παροχή ψευδών πληροφοριών και συνομωσία για καταδολίευση.

 

 

Πρόκειται για πολύ σοβαρά αδικήματα, τα οποία επισύρουν πολυετείς ποινές φυλάκισης, εφόσον οι κατηγορούμενοι κριθούν ένοχοι από το δικαστήριο.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά την πολιτογράφηση Ιρανού καταζητούμενου, ο οποίος είχε αλλάξει το όνομα του, ενώ κυπριακό διαβατήριο έλαβαν και οι γονείς του Ιρανού, οι οποίοι, σύμφωνα με την Αστυνομία, αρχικά είχαν αποκρύψει την συγγένειά τους μαζί του.

 

Το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού «Κοπιάστε στην Κοινότητα μας», που συνδιοργανώθηκε από το Υφυπουργείο Τουρισμού και το Υπουργείο Παιδείας, κέρδισαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αναφωτίας.

Το βραβείο παρέδωσε στους μαθητές και στις μαθήτριες ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες της Γ’ και Δ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου και αποσκοπούσε στη γνωριμία με την Κύπρο και στην ανάπτυξη τουριστικής συνείδησης, αφού μέσα από τις εργασίες του διαγωνισμού, τα παιδιά κλήθηκαν ως ξεναγοί, να γνωρίσουν, να μελετήσουν και να παρουσιάσουν την Κοινότητα ή τον Δήμο τους, με σκοπό την τουριστική προώθηση και προβολή τους. Βραβεία πήραν από την επαρχία Λάρνακας και συγκεκριμένα το 3ο Βραβείο το Δημοτικό Σχολείο Δρομολαξιάς Β και τιμητικό έπαινο τα Δημοτικά Σχολεία Ζυγίου – Μαρί.

 

Η Θεατρική Ομάδα ΡΟΗ, παρουσιάζει σήμερα και αύριο στις 8.00 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Γιώργος Λυκούργος, την παράσταση «Φουέντε Οβεχούνα» του Λόπε δε Βέγα.

Σκηνοθεσία: Βαλεντίνα Σοφοκλέους. Είσοδος €12.

 

Send this to a friend