Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Δρ Αρμεύτης: Έχουμε ξεχειλώσει το lockdown – Εξηγεί γιατί πεθαίνει κόσμος που εμβολιάστηκε (ηχητικό)
Δρ Αρμεύτης: Έχουμε ξεχειλώσει το lockdown – Εξηγεί γιατί πεθαίνει κόσμος που εμβολιάστηκε (ηχητικό)

Δρ Αρμεύτης: Έχουμε ξεχειλώσει το lockdown – Εξηγεί γιατί πεθαίνει κόσμος που εμβολιάστηκε (ηχητικό)

Στο ερώτημα γιατί πεθαίνει κόσμος που εμβολιάστηκε είτε με την 1η ή και τη 2η δόση εμβολίου, ο δρ Αρμεύτης διευκρίνισε πως «δεν μπορούμε να έχουμε 100% αποτέλεσμα από το εμβόλιο και υπάρχουν  ηλικιωμένοι – κυρίως άνω των 85 ετών- που θα χάσουν την ζωή τους». Ωστόσο, σημείωσε ο γιατρός, «οι μαζικοί εμβολιασμοί και η λήψη δύο δόσεων βοηθούν στην μη σοβαρή νόσηση από τον ιό. Στην Βρετανία μελέτες έδειξαν μείωση θανάτων 90%».

Σχολιάζοντας τα θεαματικά αποτελέσματα στην Βρετανία, ο δρ Αρμεύτης είπε πως «κατά κύριο λόγο στην Βρετανία οι πολίτες έχουν λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca και είναι μια απόδειξη ότι τα εμβόλια δεν διαφέρουν μεταξύ τους». Σημασία, επεσήμανε, έχει ο εμβολιασμός και όχι ποιο εμβόλιο θα λάβει κάποιος. Όσον αφορά τις θρομβώσεις,  τόνισε πως  «δεν υπάρχουν περιστατικά σε μεγάλο βαθμό», ενώ στάθηκε στο γεγονός πως αν άτομα 40 και 50 ετών προλάβαιναν να εμβολιαστούν από τον Ιανουάριο, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Ευχάριστη έκπληξη

«Όλα τα εμβόλια για την Covid19 έχουνε ένα πολύ υψηλό δείκτη αποτελεσματικότητας και αυτό αποτελεί ευχάριστη έκπληξη. Δεν γνωρίζει κανείς μας τι εμβόλιο, π.χ. για τη γρίπη, λάβαμε ως τώρα. Εμείς ή τα παιδιά μας. Και μάλιστα αντιμετωπίσαμε και τις παρενέργειες τους» είπε χαρακτηριστικά ο δρ Αρμεύτης. Επιπρόσθετα, εξήγσε πως «αυτή την στιγμή έχουμε πάνω από 1.194.793.000 εμβολιασμούς  και είναι ένας τεράστιος αριθμός που μας επιτρέπει να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα».

Όσον αφορά στα περιοριστικά μέτρα που είναι σε ισχύ, ο γιατρός είπε πως με την κυπριακή νοοτροπία δεν ξέρουμε πότε ακριβώς θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας.  «Το έχουμε ξεχειλώσει το υφιστάμενο lockdown» κατέληξε.

Ακούστε την παρέμβαση του δρος Χάρη Αρμεύτη στην «Πρωινή Επιθεώρηση» που μεταδίδεται από τον Πολίτη 107.6 & 97.6:

 

 

 

Send this to a friend