Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Πατατοσαλάτα με αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα
Πατατοσαλάτα με αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα

Πατατοσαλάτα με αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα

Το Πάσχα θα περάσει και όπως πάντα στο ψυγείο μας θα έχουν απομείνει και καμιά δεκαριά βραστά κόκκινα αυγά να μας θυμίζουν τις εορταστικές ατασθαλείες.

Οπότε η εύκολη λύση για να τα καταναλώσουμε είναι η πατατοσαλάτα. Η συνταγή είναι απλή και εύκολη και οι αναλογίες προσαρμόζονται στα άτομα που θέλετε να ταϊσετε αλλά και στα αυγά που σας έχουν μείνει.

Βράζετε τις πατάτες  καθαρισμένες μέσα σε μπόλικο νερό με αλάτι. Όταν ετοιμαστούν τις σουρώνετε, τις αφήνετε να κρυώσουν και τις κόβετε κομμάτια μέσα σε μια σαλατιέρα. Προσθέτετε αυγά βραστά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, ντοματίνια φρέσκα, κρεμμύδι φρέσκο και  ξερό ψιλοκομμένο, άνηθο, αλάτι πιπέρι, τυρί κίτρινο κομμένο σε κύβους, κάπαρη και ρίγανη. Προαιρετικά, μπορείτε να βάλετε και ζαμπόν κομμένο επίσης σε κύβους ή croutons.

Ετοιμάζετε και μια πικάντικη vinaigrette με πολύ καλό λάδι, ξύδι, αλατοπίπερο και μπόλικη καυτερή μουστάρδα, περιχύνετε, ανακατεύετε καλά να πάει παντού , αφήνετε την σαλάτα για καμιά ώρα εκτός ψυγείου για να δέσουν μεταξύ τους τα υλικά και σερβίρετε… Τρώγεται μόνη της ή και σαν συνοδευτικό με μπιφτέκια στην σχάρα.

Εγώ βέβαια που δεν είμαι πολύ του ελαφρού διαιτολογίου συνήθως ετοιμάζω και ένα καρβελάκι ψωμί με cheddar και καυτερές πιπεριές για να συνοδεύσω την πατατοσαλάτα μου, για το οποίο χρειάζεστε έναν αρτοπαρασκευαστή και τα εξής υλικά:

  • 1 1/8 του φλιτζανιού ζεστό νερό.
  • 1 teaspoon αλάτι
  • 2 tablespoons ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο cheddar
  • 2 tablespoons ψιλοκομμένες καυτερές πιπεριές τουρσί
  • 3 φλυτζάνια αλεύρι (εγώ χρησιμοποιώ πάντα Λήμνου πράσινο)
  • 1 tablespoon μαγιά σε σκόνη.

Τα βάζετε με την σειρά που λέει το μηχάνημα σας και … the rest is history.  Μιλάμε για τον απόλυτο συνδυασμό.

Πηγή: fnl-guide.com

Send this to a friend