Γιατί τρώμε μπακαλιάρο και σκορδαλιά ανήμερα της 25ής Μαρτίου
Η 25η Μαρτίου είναι η Εθνική Γιορτή της Ελλάδας, κατά την οποία γίνεται Εορτασμός της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και ταυτόχρονα είναι και μεγάλη θρησκευτική γιορτή.Όπως κάθε γιορτή την έχουμε συνδέσει και με κάποια φαγητά!
Και πως καθιερώθηκαν τα “Επαναστατικά” φαγητά της ημέρας;
Στα νησιά, το φρέσκο ψάρι υπήρχε πάντα άφθονο, αλλά ειδικά στην υπόλοιπη Ελλάδα ο παστός μπακαλιάρος εκείνες τις εποχές αποτέλεσε την εύκολη λύση, καθώς ήταν πιο εύκολο να τον προμηθευτεί κανείς και επιπλέον, μπορούσε να διατηρηθεί εκτός ψυγείου, οπότε πέρασε στην παράδοση και κατά συνέπεια έγινε το εθνικό φαγητό της 25ης Μαρτίου.
Μπακαλιάρος Σκορδαλιά λοιπόν, παντα με το στυλ του Ευ Κουζην… και χρόνια μας πολλά
Διαβαστε επισης