Η πιο εύκολη συνταγή για να φτιάξεις χαλβά κατσαρόλας
Η παράδοση την ημέρα της Καθαρής Δευτέρας χρειάζεται να «βγει» και από την ίδια την κουζίνα σου, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά… πως μπορείς να δημιουργήσεις όλων των ειδών γλυκά και αλμυρά.
Άλλωστε, η προσπάθεια πάντα μετρά και ξέρεις πολύ καλά, ότι όταν δοκιμάσεις μία, δύο, τρεις και περισσότερες φορές σίγουρα θα καταφέρεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς. Αυτές τις μέρες, λοιπόν, πριν την Καθαρά Δευτέρα, δοκίμασε να φτιάξεις κυπριακό, νηστήσιμο χαλβά (της κατσαρόλας) και να είσαι σίγουρος/η πως θα ξετρελάνεις τους πάντες!
Τι θα χρειαστείς:
- 2 ποτήρια σιμιγδάλι
- 5 ποτήρια νερό
- Μισό ή και λίγο παραπάνω ποτήρι μέλι
- 1 ½ ποτήρια (καστανή ή κανονική) ζάχαρη
- 1 ποτήρι αμύγδαλα ασπρισμένα
- 1 φλιτζάνι του καφέ ανθόνερο
- Μισό ποτήρι λάδι (φυστικέλαιο)
- Κανέλα σε σκόνη
- Μικρό ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση:
- Αρχικά, για να «κόβεις» δρόμο, άσπρισε και κόψε σε μικρά κομματάκια τα αμύγδαλά σου, αφήνοντας στην άκρη ελάχιστα για την τελική διακόσμηση.
- Τώρα, ετοίμασε το σιρόπι σου, βάζοντας το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι να βράσουν. Πρόσθεσε το ανθόνερο, και αν επιθυμείς πρόσθεσε ένα κομματάκι ξυλάκι κανένας για να γίνει πιο μυρωδάτο το σιρόπι σου.
- Στη συνέχεια, βάλε σε μία κατσαρόλα καβούρδισε τα αμύγδαλα με το λάδι. Πρόσθεσε το σιμιγδάλι να ανακάτεψε πολύ προσεχτικά για να μην «πάρει» στη φωτιά, η οποία πρέπει να είναι σιγανή.
- Όταν καταλάβεις πως έχει ψηθεί το σιμιγδάλι, πρόσθεσε το (ζεστό) σιρόπι το οποίο έχεις ετοιμάσει νωρίτερα και ανακάτεψε.
- Μην το αφήσεις από τα μάτια σου και ανακάτευε συνεχώς μέχρι να πήξει.
- Βάλε το σε μία φόρμα για να κρυώσει.
- Όταν το ξεφορμάρεις μπορείς να βάλεις από πάνω τα υπόλοιπα αμύγδαλα που έμειναν και ελάχιστη κανέλα σε σκόνη.
Και έτοιμος!
Διαβαστε επισης