Φτιάξε το πιο λαχταριστό και (εύκολο) cheesecake φράουλας
Λογικό είναι να έχεις αδυναμία στις φράουλες. Είναι τόσο ζουμερές, λαχταριστές και κόκκινες που σου θυμίζουν πραγματικά ότι βρίσκεσαι κάπου εξωτικά. Την ίδια ώρα, εφόσον σου αρέσουν οι φράουλες, σίγουρα θα λες χίλια «ναι» και στη μαρμελάδα φράουλας.
Αν γενικά σου αρέσουν τόσο πολύ τα «φραουλένια» επιδόρπια, κάλλιστα μπορείς να φτιάξεις ένα cheesecake φράουλας, με τα δικά σου χέρια, τρώγοντας ξανά και ξανά!
Μάζεψε τα ελάχιστα υλικά σου, ετοίμασε τα απαραίτητα σκεύη σου και ξεκίνησε τη δημιουργία σου. Άλλωστε, το στομάχι και ο ουρανίσκος σου το ζητούν.
Τα βασικά σου υλικά:
- 1 ½ πακέτα μπισκότα digestive
- 150 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο ανάλατο
- 5-6 φράουλες
Για την κρέμα:
- ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
- 500 γραμμάρια τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
Για την επικάλυψη:
- Μαρμελάδα φράουλας
- Χυμό από λεμόνι (μισό λεμόνι)
- ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
- Αρχικά, ετοίμασε το φούρνο σου για να ζεσταθεί στους 180°C.
- Στη συνέχεια σε ένα μπλέντερ σπάσε τα μπισκότα σου και πρόσθεσε το βούτυρο για να ανακατωθούν όλα μαζί.
- Σε ένα γυάλινο σκεύος άδειασε το μείγμα σου και πίεσέ το καλά, φτιάχνοντας έτσι μία στρώση από μπισκότο.
- Βάλε το στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια άφησέ το να κρυώσει αρκετά.
- Σ’ ένα μπολ, κτύπησε την κρέμα γάλακτος, πρόσθεσε τη ζάχαρη άχνη και το τυρί κρέμα φιλαδέλφεια.
- Ακολούθως, πρόσθεσέ τα στο γυάλινο σκεύος, πάνω από την στρώση μπισκότου και βάλε το στο ψυγείο για να παγώσει αρκετά.
- Αργότερα, φτιάξε το μείγμα για την επικάλυψη. Χτύπα την κρέμα γάλακτος, πρόσθεσε το χυμό λεμονιού και βάλε επίσης, ελάχιστη από τη μαρμελάδα σου (για να αποκτήσει κοκκινορόζ χρώμα) και ανακάτεψε ξανά.
- Στη συνέχεια, αν πάγωσε αρκετά το γλυκό στο ψυγείο, βγάλε το και άλειψε το με το μείγμα που έφτιαξες νωρίτερα.
- Αν επιθυμείς, πρόσθεσε κι’ άλλη μαρμελάδα, τοπικά ή παντού ή μόνο λίγες φράουλες από πάνω.
- Βάλε το στο ψυγείο για να παγώσει αρκετά.
Έτοιμο και φυσικά ότι πρέπει με ένα καφέ κυπριακό!
Διαβαστε επισης