Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Μέτρα- Χαλαρώσεις: Τι ανοίγει από αύριο
Μέτρα- Χαλαρώσεις: Τι ανοίγει από αύριο

Μέτρα- Χαλαρώσεις: Τι ανοίγει από αύριο

 

 

Νέες  χαλαρώσεις θα έχουμε από αύριο.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι που επιστρέφουν από αύριο στις δουλειές τους θα πρέπει να έχουν στα χέρια τους αρνητικό αποτέλεσμα rapid test. Άλλωστε κάθε επιχείρηση θα πρέπει να έχει ανά εβδομαδιαία βάση αρνητικά τεστ κορωνοϊού για τουλάχιστον το 20% των εργαζομένων.

Σε τεστ πρέπει να υποβληθούν και οι αθλητές ηλικίας άνω των 12 ετών. Στη συνέχεια, το 50% των εργαζομένων σε αθλητικές εγκαταστάσεις και των αθλητών άνω των 12 ετών οφείλουν να υποβάλλονται σε εβδομαδιαίο έλεγχο με rapid test.

 

Τι επαναλειτουργεί από αύριο

Επαναλειτουργία των δημόσιων και ιδιωτικών δημοτικών σχολείων και η Γ’ Τάξη Λυκείων και Τεχνικών Σχολών
Επαναλειτουργία επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου, συμπεριλαμβανομένων των πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων.
Επαναλειτουργία πρακτορείων τυχερών παιγνίων, μόνο για σκοπούς συμπλήρωσης του δελτίου, χωρίς τη χρήση τραπεζοκαθισμάτων.
Επαναλειτουργία μουσείων και άλλων αρχαιολογικών χώρων.
Η Θεία Λειτουργία στους χώρους θρησκευτικής λατρείας τελείται με την παρουσία πιστών με μέγιστο αριθμό προσώπων μέχρι 50 άτομα, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Αύξηση αριθμού ατόμων για επισκέψεις σε οικίες, σε τέσσερα (4) άτομα.
Επαναλειτουργία κλειστών θεάτρων και των κινηματογράφων με μέγιστο αριθμό θεατών τα 50 άτομα. Οι πολίτες που επιθυμούν να μεταβούν σε θέατρα και κινηματογράφους πρέπει να αποστέλλουν sms στο 8998, με επιλογή του αριθμού 9.
Επιτρέπεται η ατομική προπόνηση όλων των αθλημάτων σε ανοικτές υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις, πάρκα, γραμμικά πάρκα και παραλίες, με μέγιστο αριθμό 5 αθλούμενων

Επαναλειτουργούν τα πρωταθλήματα της ΚΟΠ

– Για το πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας, επιτρέπονται από τις 8 Φεβρουαρίου οι ομαδικές προπονήσεις και από τις 13 Φεβρουαρίου η επανέναρξη του πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας, χωρίς θεατές.
– Για τις υπόλοιπες Κατηγορίες των πρωταθλημάτων της ΚΟΠ, επιτρέπεται από τις 8 Φεβρουαρίου η ατομική προπόνηση χωρίς σωματική επαφή και για σκοπούς εκγύμνασης/φυσικής κατάστασης σε ομάδες των 5, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή/γυμναστή. Στα γήπεδα ποδοσφαίρου δύνανται να προπονούνται ταυτόχρονα 3 ξεχωριστές σταθερές ομάδες των 5 ατόμων (περιλαμβανομένου του προπονητή).

Αλλαγές στο 8998

Οι γονείς που θα παίρνουν τα παιδιά τους στο σχολείο δεν θα χρειάζονται να αποστείλουν γραπτό μήνυμα για έγκριση κατ΄εξαίρεση μετακίνησης. Ωστόσο, για το λιανικό εμπόριο ο αριθμός που θα πρέπει να επιλέγει ο πολίτης θα είναι το “2”, ενώ για τα θέατρα το “9”.

Send this to a friend